FFF-GAIS-3

Djuric och Rexhepi tillbaka när GAIS möter Falkenberg

Dusan Djuric och Dardan Rexhepi är tillbaka i truppen när GAIS samlar kraft för att ta säsongens första fullpoängare mot Falkenbergs FF. Dessutom gör nyförvärvet Daniel Bennasser Nilsson sin debut i en Grönsvart matchtrupp.

GAIS har revansch att utkräva efter förlusten mot Gefle IF i förra omgången och såväl ledare som spelare är taggade för att visa att den insatsen var ett olycksfall i arbetet. På andra planhalvan står nu Falkenbergs FF som närmast kommer från en derbyseger mot Varbergs BoIS.

I vårmötet mellan lagen tog Grönsvart som bekant en skön 2-1-seger och firandet på Falcon Alkoholfri Arena ville knappast ta slut. När serien nu vänder har GAIS chansen att ta sin första fullpoängare för säsongen.

GAIS.se fick en pratstund med Bosko Orovic efter fredagens matchförberedande träning för att höra om hur laget och han själv laddat om efter debaclet i Gävle.

Hej Bosko, senast fick du stanna hemma och se matchen på TV. Hur ser det ut i morgon, är du i form för att vara med på Gamla Ullevi?

– Ja, jag ska vara med på matchen, det är inget snack om saken. Det funkar inte för mig att sitta framför tv:n och se våra matcher och förhoppningsvis kommer det aldrig mer att ske. Så egentligen är det inte en fråga om min form, jag kommer att vara på plats på alla matcher framöver.

Du var tydlig efter Gefle-matchen att du inte var nöjd med prestationen, kan du utveckla det lite?

– Nej, jag var verkligen inte nöjd och det är lika bra att säga som det är. Jag vill ge laget tydlig återkoppling oavsett om det gått bra eller dåligt. De första 20 minuterna mot Gefle var under all kritik och det har vi gått igenom och försökt att dra slutsatser av.  Det viktiga är såklart att lära sig av misstagen och se till att det inte händer igen och det har vi jobbat med under veckan.

– Efter att ha Gefle-matchen kände jag mig helt slut men under veckan har jag både jag och laget kunnat komma tillbaka på ett bra sätt. Vi hade en riktigt skön avslutande träning idag med mycket positiv energi och bra tugg, så nu känns det som att allt fokus är på mötet med Falkenberg i morgon.

Så vad är det som ni har gnuggat extra på under veckan?

– Vi har jobbat både med försvars- och anfallsspel och fokuserat på det där med att lära av det som gick fel i förra matchen. Vi hamnade ju helt fel i försvarsspelet inledningsvis i Gävle och vi hade svårt att sätta presspelet. Det har vi gått igenom och försökt att korrigera misstagen som vi gjorde under den perioden av matchen.

– Vad gäller anfallsspelet så vill jag att vi ska kunna skapa många fler målchanser än vad vi gjort hittills så där finns också detaljer att slipa på. Exakt vad det handlar om för detaljer hoppas jag blir tydligt för publiken i morgon.

Nu väntar Falkenbergs FF, hur tänker du inför den matchen?

– Det ska bli roligt att möta Falkenberg, ett formstarkt och välorganiserat lag som är vassa framåt. Samtidigt som vi förlorade på övertid i förra omgången så hade de lite flyt och tog en sen seger. Men vi vet ju att varje match lever sitt eget liv och vad lagen gjorde förra veckan betyder inget nu. Nu ser vi fram emot matchen och går in i den med positiva känslor. Falkenberg är ett bra lag, men det är vi också och vi går såklart för tre poäng som vanligt.

Senast fick några spelare stå över matchen på grund av diverse känningar, hur ser läget i laget ut inför i morgon?

– Johan Svahn är fortfarande borta efter sin skada och tyvärr försvinner också Anton Wede ur truppen. Han fick en lättare skada i slutet på Gefle-matchen men prognosen är att han är med igen mot Öster på tisdag. Men Dardan Rexhepi och Dusan Djuric är hela och friska igen och går in i truppen. Dessutom är Daniel Bennasser Nilsson spelklar och kommer också till jämfört med förra matchen. De som försvinner ur truppen förutom Wede är Malkolm Moenza och Mattias Kano.

– Alla papper är klara på den svenska sidan avseende Mavroudis Bougaidis men vi väntar beksed från Grekland nu. Om vi får det innan matchen kommer vi också att kalla honom till samlingen och då komma till Gamla Ullevi med en 19-mannatrupp. Vi får vänta och se vad vi får för besked.

Då avslutar vi med att önska lycka till i matchen!

– Tack för det. Jag hoppas att vi kan få lika bra stöd från läktarna som vi fick mot Öster och förhoppningsvis kan vi betala tillbaka med en vinst.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS- Falkenbergs FF
När: Lördag 5/8 kl. 16.00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Johan Krantz, Uppsala.
Avstängda: Mahmut Özen, FFF.

Biljetter
GAIS rekommenderar alltid att du köper förköp för att slippa köer på matchdagen. Enklast gör de det via denna länk.

Matchtruppen
Damir Mehic, Tobias Johansson, James Sinclair, Carl Nyström, Sebastian Möller, Alexander Leksell, Niklas Andersén, Daniel Janevski, Dusan Djuric, Erik Jonasson Westermark, Andreas Peterson, Daniel Bennasser Nilsson, Emin Grozdanic, Ajdin Zeljkovic, Dan Keat, Alibek Aliev, Luka Mijaljevic och Dardan Rexhepi.

Poängligan
Inför matchen mot Falkenbergs FF ser GAIS interna poängliga ut som följer:

  • 4 poäng:  Luka Mijaljevic (3+1).
  • 3 poäng: Dardan Rexhepi (2+1).
  • 2 poäng: Andreas Peterson (2+0,  Alibek Aliev (1+0), Malkolm Moenza (1+1), James Sinclair (0+2) och Johan Svahn (0+2).
  • 1 poäng:  Calle Nyström (1+0), Alexander Leksell (1+0), Dan Keat (1+0), ), Dusan Djuric (1+0), Steven Old (1+0), Sebastian Möller (0+1), Ajdin Zeljkovic (0+1), Daniel Janevski (0+1) och Anton Wede (0+1).

Varningsligan
Inför matchen mot Falkenbergs FF ser GAIS interna varningsliga ut som följer:

  • 5 varningar: Niclas Andersén
  • 4 varningar: Calle Nyström och Johan Svahn.
  • 3 varningar: Dan Keat och James Sinclair.
  • 2 varningar: Alexander Leksell, Alibek Aliev, Dusan Djuric och Erik Jonasson Westermark.
  • 1 varning: Damir Mehic.