P1170374-1

”Det var ett oväntat men väldigt välkommet stöd när vi behövde det som mest”

Orden i rubriken sammanfattar ett telefonsamtal där GAIS lagkapten Carl Nyström ringde upp klubbchefen Erik Bergkvist. Telefonsamtalet uppstod efter att senaste matchen mot Halmstad BK hade avhandlats i spelartruppen dagen efter ytterligare en förlust med 1-2. I spelartruppen finns en frustration och en klar känsla av att man inte är nöjd alls med resultat och prestation över 90 minuter i de senaste matcherna, och inte heller med säsongen i stort. Inte än i alla fall.

Efter frustrationen på läktarna under och efter förlusten mot Värnamo hemma i omgången innan så väntade sig i princip hela klubben sig kraftiga reaktioner från fans om spel och resultat skulle utebli. MEN, raka motsatsen inträffade.

Istället för att nära en negativ spiral klev våra fantastiska supportrar fram och visade vad klubben står för och vilken kraft det kan ge till ledare, spelare och anställda.

Nu räckte det till en rejäl uppryckning i andra halvlek under match med segervittring, men det är i efterspelet och i helheten framöver som det kanske betyder allra mest.

– Vi från spelartruppen vill tacka för stödet senast mot HBK, vi förstår frustationen men kommer jobba stenhårt för att vända trenden. Där har vi ansvaret i spelartruppen. Vi vill bara förmedla att det verkligen hjälper när ni pushar oss att jobba lite hårdare, fortsätt ge oss energi. Nya tag imorgon och tillsammans gör vi detta, säger Nyström.

Klubben befinner sig efter 23 spelade omgångar tabellmässigt sämre placerad än enligt slutplanen för 2018. Klubben ser också att vi inte är helt framme i att hålla en jämn nivå över hela matcher, eller för den delen hålla uppe en grundnivå över flera omgångars tid.

Men vi ser också att när vi spelar som vi vill och kan så har vi verkligen något att bygga vidare på. Och även om inte bollen alltid vill in så ger spelsättet resultat i form av målchanser.

-Den känslan som vår spelartrupp kände efter ännu en förlust präglades såklart av en storbesvikelse över resultatet. Men jag ville verkligen på något sätt förmedla att vi fick all hjälp vi kunde få på plats och vi i spelartruppen ska jobba stenhårt för att få med oss resultaten framåt, säger Nyström.

Det var genuina och behagliga ord som förmedlades från Carl till klubbchefen som själv understryker hur positivt läktarstöd och konstruktiv kritik sporrar till utveckling och viljan att ge ännu mer. Raka motsatsen är istället något som kan stjäla energi och bidra till tappat fokus och än mer frustration.

– Det bekräftade varför man engagerar sig och stärkte min övertygelse om att när klubben drar åt samma håll så är allt möjligt, säger Bergkvist.