GAIS-Varberg-genrep-2

Det är full ”push” som gäller för GAIS mot Varberg

Matcherna duggar tätt i Superettan och det är dags för GAIS att ta sig an mötet med Varbergs BoIS på Påskbergsvallen.

GAIS har samlat ihop styrkorna efter derbyt och är redo för nästa utmaning, den alltid lika tuffa utmaningen att slå våra grönsvarta seriekollegor från sommarstaden Varberg. Förra året gjorde Makrillarna en svag insats i detta möte och fick se sig besegrade med matchens enda mål, en snygg volley från Östersunds-lånet Hosam Aiesh med en knapp halvtimma kvar. Nu är det dags att ta revansch för det mötet!

Den minnesgode kommer också ihåg att det var just Varbergs BoIS som var GAIS motståndare i genrepet på Ullevi. Då slutade matchen 1-1 efter det att Luka Mijaljevic rullat in kvitteringen efter det att anfallskollegan Dardan Rexhepi vunnit en nickduell. I matchen var det bortalaget som hade initiativet i första halvleken medan Grönsvart kom tillbaka på ett bra sätt in den andra. Förhoppningsvis kan laget visa samma takter i det stundande mötet och ta hem tre poäng.

GAIS.se fick ett snack med tränare Benjamin Westman för att stämma av läget i laget inför den kommande matchen.

Hur är läget så här en knapp vecka efter derbyt?

– Tack, det är bra. Det är klart att det fanns en besvikelse i gruppen efter ÖIS-matchen, men nu har vi lagt den bakom oss och blickar framåt mot mötet med Varberg.

Innan vi släpper derbyt helt, kan du säga något om hur du ser på matchen med lite distans till den?

– Vi har som vanligt gått igenom matchen i efterhand och också återkopplat till spelarna vissa valda sekvenser, både vad vi gjorde bra och vad vi kan lära oss av den. Det är ju standard i hur vi jobbar och det försöker vi göra så snabbt som möjligt för att sedan ställa om inför kommande matcher.

– Inför derbyt var vi superpeppade och vi fick ju en spelmässigt bra start. Under första halvtimman när vi spelade 11 mot 11 så följde den matchplan som vi satt upp och var det bättre laget. Vi lyckades väl med vår press, skapade bra tyck på ÖIS och fick till ett antal bra lägen. Det är definitivt något som vi tar med oss inför kommande matcher.

– När sedan utvisningen kom så kände vi såklart att det var till vår favör och det ökade förväntningarna på vad vi skulle få med oss för resultat. Så sett till det var det ju lite av ett antiklimax att det blev som det blev. Men man måste se på matchen och utfallet på ett nyktert sätt och vi kan inte gräva ner oss för det, istället får vi se till att lära av vad som hände och göra det bättre nästa gång.

Varför lyckades vi inte bättre i numerärt överläge?

– Tyvärr så gick vi i den ganska vanliga fällan att vi fick ett lägre passningstempo istället för ett högre. Det pratade vi om i paus men sedan blev det ändå inte någon större skillnad i andra. Vi hade också snackat om att etablera två mot en-lägen på kanterna men vi fick inte till det hotet riktigt heller. Alla killarna vet ju redan hur vi ska agera om motståndaren får en utvisning men ibland vill det sig inte riktigt.

– Men man ska också komma ihåg att det är en svårare uppgift än vad det kanske verkar. Förra året fick vi själv utvisningar vid två tillfällen och båda gångerna höll vi nollan under den speltiden. Se på hur det blev för Malmö FF i veckan när de fick spela med en man mindre, eller för den delen i mötet mellan BP och Falkenberg där FFF nästan blev bättre när de fick en utvisad.

– Sedan måste man ju säga att ÖIS gjorde det bra när man spelade med sin låga dubbelfyra precis utanför straffområdet. Vi ska kunna göra det bättre i vilket fall och det hoppas jag att vi kan visa om situationen uppstår igen.

Nu väntar Varbergs BoIS borta, hur resonerar du inför den matchen?

– Det är bara att ta nya tag, det är full ”push” som gäller och vi har ändå visat bra form totalt sett de senaste fyra omgångarna.

– Med Varberg vet vi ju vad vi kommer att få möta. Det är ett välorganiserat lag, hårt jobbande lag som har många bra spelare. De är kompakta och är duktiga på omställningar och de är svåra att bryta ner när de får ligga med laget på rätt sida.

– De har vassa kantspelare i Karl Söderström och Thomas Boyake och sedan är ju Elias Andersson en väldigt skicklig bollspelare med en känslig vänsterfot. I deras förra match saknades Gabriel Altemark-Vanneryr och Oliver Silverholt men jag räknar med att de förstärker laget till denna matchen.

Hur ser det ut i vår egen trupp, blir det några förändringar sedan derbyt?

– Ja, det gör det. Dusan Djuric stod ju över senast efter att ha fått en känning på uppvärmningen och han är inte med i truppen. Det verkar inte vara något allvarligt men han har inte kunnat träna fullt ut i veckan så vi väljer att inte chansa med honom. Calle Nyström fick en smäll i derbyt och klev ju av i andra halvlek, men han har kört på under veckan och är ”fit for fight” igen.

– Sedan är Johan Svahn avstängd efter det att han fick sin tredje varning i derbyt, men i övrigt är alla disponibla och det gör att vi har hård konkurrens att komma med i matchtruppen.

– Mot Varberg kommer Rickson Mansiamina, Mattias Kano och Arvin Shojaee in i truppen. Lite extra kul att Arvin är tillbaka efter sin skada och både Rickson och Kano har sett bra ut under veckan. Det innebär dock att Ajdin Zeljkovic står utanför truppen denna vecka vilket bara understryker konkurrenssituationen.

Lycka till, hoppas att den goda formen håller i sig!

– Det tror och hoppas jag också. Vi hoppas att få spela inför många gaisare i Varberg, inte minst efter den grymma upplevelsen i Falkenberg.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Varbergs BoIS-GAIS
När: Onsdag 17/5 kl. 19.00.
Var: Påskbergsvallen, Varberg (hitta hit).
Domare: Jim Petersson, Motala.

Matchtruppen
Damir Mehic, Tobias Johansson, James Sinclair, Calle Nyström, Steven Old, Alexander Leksell, Sebastian Möller, Daniel Janevski, Niclas Andersén, Mattias Kano, Erik Jonasson Westermark, Arvin Shojaee, Malkolm Moenza, Andreas Peterson, Dan Keat, Rickson Mansiamina, Luka Mijaljevic, Dardan Rexhepi och Alibek Aliev.

Biljetter
GAIS rekommenderar att du köper förköp till matchen för att slippa köer på plats. Dessutom är faktiskt biljetten billigare om du löser den i förväg. Köp din biljett här.

OBS! Det går inte att betala med kort varken i biljettkassan eller kiosken på arenan. Du som har Bortakortet visar kortet direkt i entrén.

Poängligan
GAIS interna poängliga ser ut som följer:

3 poäng:
Dardan Rexhepi (2+1)

2 poäng
James Sinclair (0+2)

1 poäng:
Calle Nyström (1+0)
Alexander Leksell (1+0)
Dan Keat (1+0)

Varningsligan
GAIS interna varningsliga ser ut som följer:

3 varningar:
Calle Nyström
Steven Old
Johan Svahn (avstängd mot Varbergs BoIS)

2 varningar:
Alexander Leksell
Alibek Aliev

1 varning:
Dan Keat
Dusan Djuric