GAIS- IK Sirius, Spirr-2

Derbykul med Spirrklubben

Ett derby är inte bara en fest för vuxna, det är också ett riktigt kalas för de små – det ska Spirrklubben se till! Supporterföreningen laddar nu rejält för ett derby med många spirrar som ska klä familjeläktaren med ballonger och färg.

GAIS.se har varit i kontakt med Helena Nygren från Spirrklubben som ser fram emot god stämning och kanske till och med en skön trepoängare.

Med en seger i ryggen är nu stämningen på topp på Gaisgården när laget samlar kraft inför derbyt. Såklart har även Spirrklubben fullt upp då matchen förhoppningsvis kommer locka många nya barn och potentiella medlemmar i Spirr. En annan som är taggad är Helena Nygren som ser många möjligheter i derbyt:

Hur kommer Spirrklubben att förbereda sig inför derbyt?

– Vi kommer dagen till ära att bjuda på ballonger och ansiktsmålning till de små för att göra en rolig upplevelse ännu roligare. Vi kommer även sälja lite souvenirer till den som vill bära grönsvart under derbyt. Sedan kommer vi i vanlig ordning att ställa upp med knattar som får följa med spelarna in på planen.

Vart kan vi hitta er under derbyt?

– Ni hittar oss på sektion F4, alltså INTE på M2-M5 där vi brukar sitta utan vi flyttar tillfälligt över till andra sidan där vi också har suttit förr om åren. Så om ni har små gaisare där hemma så ta med dem och köp biljett på F4. Stämningen är underbar och det är där vi formar framtidens positiva läktarkultur.

Vad tror du vi kommer se för match?

– Jag tror stenhårt på GAIS nu! Det ser riktigt bra ut på plan och vi kämpar med blod, svett och tårar i 90 minuter. Det blir 3-0 till GAIS!

Gör som Helena och ta med barn och familj till sektion F4 och upplev en riktig fest. Se till att vara tidigt på plats så ni kan träffa Spirrklubben och få en ballong, köpa en flagga eller kanske till och med få ansiktet målat i grönsvart.

Text: Philip Morsten

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS – ÖIS FF
När: Måndag 4/9 kl. 19.00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Jim Pettersson.
Avstängda: Niclas Andersén, GAIS.

Biljetter
Om det är någon gång det gäller att köpa förköp så är det till derbyt. Du löser din biljett enklast via denna länk. Och tänk på att köpa på rätt sektion så att entrépengen kommer GAIS tillgodo – tack på förhand!