15

Derbyförlust för GAIS U19

Trots makrillvädret lyckades GAIS U19 aldrig att komma upp i sin nivå i mötet mot IFK Göteborg. Det blev en riktigt dryg förlust under torsdagskvällen men nu är det bara att blicka framåt. Härnäst väntar ett uppehåll och sen drar serien igång igen den 31 juli.

Det var tunga ben på de grönsvarta spelare som igår lämnade Hammarvallen efter fulltid. Redan från start var blåvitt det piggare laget och GAIS var ständigt tvåa på bollen. En bidragande orsak till detta kan ha varit att hela tio av de spelare från torsdagens trupp även var med i U21 matchen mot ÖIS under tisdagen. Men sen finns det såklart även andra förklaringar till varför IFK lyckades besegra GAIS med 0-5.

Redan efter 30 spelade minuter hade IFK tagit ledningen med 0-2 och innan halvtidsvilan åkte gaisarna på ytterligare en baksmäll då de fick en straff dömd emot sig och 0-3 var ett faktum.

Efter att ha lämnat den första halvleken bakom sig så tog sig GAIS högre upp i banan och lyckades komma fram till lite farligheter i IFKs straffområde. Dessvärre ville bollen aldrig leta sig in i det blåvita målet utan istället kom det ytterligare två mål för gästerna.

Roligt att se var det 80-tal trogna som tagit sig upp till Gaisgården denna regniga torsdagskväll i juni för beskåda GAIS U19 mot IFK Göteborg. Hoppas på lika bra uppslutning även nästa hemmamatch som spelas först den 13 augusti.

Nu är det bara att gå vidare och se framemot nya matcher efter det uppehåll som nu infinner sig för GAIS U19. Nästa match i serien är den 31 juli då GAIS ska åka ner Klostergårdens IP för att möta Lunds BK. Då är det nya tag och vinst som gäller.

Text: Johanna Larsson