#Derby2009 blev en succé

Nu stänger vi aktiviteten #Derby2009 med stor tacksamhet och ödmjukhet inför den kraft och det engagemang som våra supportrar åter har visat upp. GAIS vann matchen med 5-1, klubben fick ett rejält tillskott i kassan och det blev en rolig fotbollsdag. 

Söndagens aktivitet kring den Allsvenska premiären från 2009, ÖIS-GAIS 1-5, blev en succé på många sätt. Många gaisare slöt upp kring klubben, investerade både pengar och engagemang i aktiviteten och hjälpte till att skapa uppmärksamhet kring GAIS.

När Jonas Andersson, ordförande i GAIS – och tillika kommentator i matchen, blev intervjuad i GP var han mycket nöjd med det gensvar som aktiviteten hade fått och tillade:

– Framför allt var det några timmar då vi kunde samlas kring klubben och laget när det i övrigt är dystra tider.

Försäljningen av produkter kring #Derby2009 på gaisare.se gick över förväntan och publiksiffran kring matchen blev till slut 1574 personer – och ungefär en tredjedel av dessa unnade sig också en försäkring mot trumma på läktaren. Makrillöl var en annan populär produkt och 832 virtuella bägare svingades i samband med matchen. Lite drygt 200 var fikasugna och lyxade till pausen med kaffe och/eller mazarin.

Du hittar hela försäljningslistan nedan.

Stödbiljett Öis – GAIS 2009: 1574.
Makrillöl: 832.
Försäkring mot trumma: 515.
Gröna raketer: 381.
Buss till matchen: 216.
Hel special: 273.
Kaffe: 239.
Mazarin: 204.

Intäkterna från ovanstående produkter var cirka 150.000 kr och dessutom var det många som stöttade evenemanget via Swish. Den totala intäkten för klubben ser ut att bli ungefär 212.000 kr vilket självklart är ett stort och viktigt bidrag i en ansträngd ekonomi.

Vinnare #MinaGubbar

Vinnare av #MinaGubbar blev Peter Henneman som postade sina fem favoritspelare på Facebook. Grattis Peter, välkommen att kontakta info@gais.se för att hämta ut ett VIP-paket med middag till hemmaderbyt mot Öis.

Blir det fler matcher?

Klubben har fått in fler önskemål om att fortsätta med liknande initiativ – och vi funderar på hur vi kan följa upp #Derby2009. Just nu kan vi inte ge några besked kring en eventuell fortsättning, men vi återkommer så fort det finns något att berätta.

Tack för din insats kring #Derby2009.