Delad pott på Vångavallen

2019-03-31 1:00

Anders Fagerlund

På en svårspelad plan lyckades GAIS bärga en poäng borta mot Trelleborg. Slutresultatet skrevs rättvist till 2-2 i en match som mest präglades av kamp och andrabollsspel.

På förhand talade tränare Bosko Orovic om vikten av “ta kampen” och vinna andrabollar. Det var exakt den typen av match som dryga 2000 personer fick bevittna på Vångavallen. Det mesta handlade om långa bollar och att vinna nickdueller i de båda straffområdena.

GAIS startade intensivt och lyckades göra ett tidigt ledningsmål. Ett inlägg hittade Asceric panna och tvingade TFF-målvakten till en högklassig räddning som sedan Wängberg påpassligt kunde knäa in returen på. Trelleborg tog dock över matchbilden efter dryga 10 minuter. Mannarna från palmernas stad lyckades göra två mål inom loppet av några minuter och hade plötsligt vänt matchen.

En grönsvart replik skulle däremot komma kort inpå Trelleborgs 2-1 mål. Efter en tilltrasslad situation drog Bohm till med ett stenhårt skott som Aseric fick en tå på och styrde in till 2-2 för atleterna.

Om den första halvleken bjöd på många mål och underhållning var det inte fallet i den andra diton. Båda lagen täppte till hålen i de respektive försvaren och det kändes som att båda lagen var nöjda med att dela på poängen. 2-2 stod sig alltså matchen ut och får ses som ett bra resultat mot ett topptippat Trelleborg. GAIS ska ta med sig en bra arbetsinsats och effektiviteten framför mål. Även de tillresta supportrarna ska en stor eloge för en överlägsen läktarseger.

På fredag är den 5 april väntar hemmapremiären på Bravida Arena mot Öster.