dj2014

David Johannesson väljer GAIS

Örgrytes bud var fetare, men David Johannesson valde GAIS. Den 29-årige anfallaren har nu skrivit ett tvåårskontrakt med klubben. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

– Det blev ett enkelt val. GAIS har gett mig en bra bild över vart klubben är på väg och den resan vill jag vara med på. GAIS är en storklubb med passionerade supportrar som ska åter till allsvenskan, säger David.

David Johannesson, dalslänning som fotbollsfostrats i IF Viken, gjorde sitt inträde i svensk elitfotboll 2013 då han värvades till Ljungskile SK. Säsongerna innan, 2011-2012 var han målkung i IFK Åmål med 42 mål på 41 seriematcher.

På två säsonger i LSK blev det 22 mål på 59 matcher, säsongen 2014 var han bohusläningarnas vassaste målskytt med 14 mål.

Inför 2015 gick David Johannesson vidare till Varbergs Bois, säsongen blev delvis störd av skador, men det blev ändå åtta mål.

När kontraktet löpte ut med Varberg blev Johannesson uppvaktad av flera klubbar, en del bud var högre, men beslutet att välja GAIS blev till slut enkelt.

– Jag satte mig och listade plus och minus med de erbjudanden jag hade. På GAIS lista blev det inga minus. Jag tycker också att de nyförvärv i övrigt som klubben gjort är klockrena i kombination med de spelare som förmodligen finns kvar från i år.

Den som googlar David Johannesson får snabbt upp länkar där han framstår som Djurgårdssupporter.

– Äh, det där handlar egentligen om att vi var ett gäng killar i Åmål som följde och höll på Djurgårdens IF i hockey. Värre än så är det inte, säger David och skrattar.

GAIS sportchef (tidigare samma titel i Varberg) är mycket nöjd över att ha fått anfallarens signatur på kontraktet.

– Vi är väldigt glada över att få David till oss. Det är en spelare som med sina djupledslöpningar är ett ständigt orosmoment för motståndarnas försvar. Han har dessutom förmågan att jobba stenhårt i 90 minuter, säger GAIS sportchef Fredrik Mohlin.