D-rex3

Dardan Rexhepi förlänger med GAIS

Det var i somras som Dardan Rexhepi anslöt till GAIS, efter 18 månader i BK Häcken. Låneavtalet gällde året ut. Intresset för Dardan har efter succén hos Atleterna varit stort, men spelaren har nu bestämt sin framtid. Den blir i GAIS.

Det är med stor glädje som klubben nu kan meddela att den 24-årige anfallaren Dardan Rexhepi nu tecknat ett avtal med GAIS. Kontraktet är skrivet på två år men båda parter har möjlighet att se över avtalet efter ett år.

Efter sex mål och tre målgivande passningar på 13 kamper så var Dardan en god injektion i Makrillarnas offensiva spel under föregående säsongs andra halva. Tränare Benjamin Westman är nöjd med att fortsätta sitt och klubbens samarbete med Dardan:

– Det känns väldigt, väldigt bra! Man pratar ofta om antingen djupledslöpande forwards, targetplayers eller också om tekniska anfallare. Det jag gillar mest med Dardan är att han besitter alla dessa tre elementen. Han passar perfekt in i sättet vi vill spela foboll på.

– Dessutom är han bra på huvudet och med till exempel Johan Svahns servar så adderar vi kraft där också. Vi har ju Luka (Mijaljevic) som forward också och det är två starka spelare som i kombination kommer ge många motståndare tråkiga mardrömmar.

Även det färska nytillskottet är nöjd och många är de grönsvarta supportrar som nu kan andas ut och Dardan bekräftar att intresset är ömsesidigt när han hälsas välkommen.

– Tack, det var kul att vi kom till skott! Det känns jätteroligt och jättebra! Jag och GAIS fortsätter vårt samarbete och går in i säsongen med positiv energi. Vi har en målmedvetenhet att ta hand om den på bästa sätt.

Vad var det som gjorde att valet föll på GAIS?

– Det är för att jag känner att de månaderna jag var här i höstas så har klubben tagit hand om mig väl och jag trivs i klubben. Jag delar klubbens vision om att nå fotbollens finrum (Allsvenskan) och jag vill vara en del av den utvecklingen och spetsa till laget. Jag hoppas att vi tillsammans, hela gaisfamiljen, och alla som är involverade tillsammans tar sig an den visionen och genom stenhårt arbete når målen som sätts upp.

– Vi ska tillsammans ta oss an den nya säsongen och dess förberedande månader på bästa sätt och göra så gott som vi kan. Målet är att vara tillbaka i svensk fotbolls finrum!

GAIS hälsar Dardan varmt välkommen!

Text: Daniel Björnalm