dardan2

Dardan D-rex Rexhepi klar för GAIS

GAIS har idag gjort klart med ytterligare en offensiv kraft som förstärker truppen och laget inför höstens kamper. Det är 24-årige Dardan Rexhepi  som ansluter från BK Häcken under ett kontrakt som sträcker sig hösten ut.

Dardan är en snabb och storväxt centerforward som under sin karriär visat att han vet var målet är beläget.  Den 190 cm långe anfallaren har i tidigare klubbar fått vitsord som till exemepel säger att han har ett rappt skott, utmärkt teknik och att han är en bra person. Förhoppningsvis får vi se många prov på hans styrka och målsinne även i den grönsvarta tröjan.

– Det är mycket positivt att vi får in ytterligare komplettering av vår offensiv då vi just nu bara har tre forwards i truppen. Jag har bra koll på Dardan som har mycket fin teknik och bollbehandling – inte minst med tanke på att det är en rejäl pjäs vi får in i laget, säger Benjamamin Westman, chefstränare för GAIS.

Dardan Rexhepi slog igenom 2010 i Malmö FF, dit han flyttat efter att ha varit skyttekung i ungdomslagen i bollklubbarna Eslöv och sedan Lund. Han gjorde sin debut hos de himmelsblå under Roland Nilssons ledning i derbyt och seriefinalen mot HIF i den allsvenska guldjakten 2010. MFF vann matchen efter att D-Rex gjort 1-0 och sedan spelat fram Wilton Figueiredo till 2-0 och de tre poängen bidrog till att laget vann SM-guld senare på hösten, snacka om drömdebut.

Men sedan hade Rexhepi svårt att ta en helt ordinarie plats i den stentuffa konkurrensen i storsatsande MFF. Under de kommande tre säsongerna var han delaktig i 63 matcher, men oftast var det efter att han hoppat in från bänken i slutet av matcherna. 2014 skrev Dardan på för BP var det året ordinarie toppforward och gjorde fem mål på 27 allsvenska matcher. Det var tillräckligt för att BK Häcken skulle snappa upp honom efter det att BP åkte ur serien och under 2015 gjorde han 3 mål och 2 assist på 26 matcher för Hisingsklubben. Hittills under 2016 har konkurrensen hos de gulsvarta dock varit för stor och Dardan har bara fått hoppa in i en tävlingsmatch.

Dardan har tidigare fått Häckens välsignelse att hitta en ny klubb eftersom han behöver mer speltid för att främja sin utveckling. Det ryktades i lokalmedia om att D-Rex skulle hamna i Varberg men till slut valde han alltså GAIS.

– Jag har fått ett mycket bra intryck av klubben och är här för att hjälpa laget i höst, vi skall uppåt i tabellen, säger Dardan.

– GAIS har som bekant en ansträngd ekonomi men vi har kunnat lösa denna övergång med stöd av en extra sponsorinsats. Avtalet gäller under hösten och vi hoppas att Dardan ska vara spelklar till matchen mot Frej på söndag, säger Tomas Andersson, ordförande i GAIS.

Vi hälsar Dardan Rexhepi välkommen till GAIS.