Daniel-B-N-2

Daniel Bennassar Nilsson klar för GAIS

Som GAIS tidigare kommunicerat via sociala medier så är Daniel Bennassar Nilsson klar för spel i Grönsvart. Avtalet är skrivet på 1,5 år och Daniel är spelklar för klubben per omgående.

Daniel kommer närmast från Ängelholms FF i söderettan där han startat 13 av lagets 14 matcher under säsongen. GAIS senaste nyförvärv har noterats för fyra varningar, men varken mål eller målgivande passningar när klubben har samlat ihop 20 poäng och för närvarande placerar sig på en sjundeplats i tabellen.

Men under säsongerna 2015-2016 representerade han Syrianska FC i Superettan och spelade då totalt 31 matcher och noterades för ett mål. Men karriären startade i Högaborgs BK och där spelade han fram till 2009 då han flyttade till Mallorca och klubben UD Poblense. 2014 flyttade han hem igen och spelade för moderklubben under den säsongen – och gjorde det alltså så bra att SFC:s fick upp ögonen för mittfältaren.

GAIS tränare Bosko Orovic, som har bra koll på Daniel sedan det att de jobbat ihop i Syrianska, säger så här om nyförvärvet:

– Det är en fantastisk människa så alltid varit omtyckt där han spelat, en omtänksam kille som det verkligen är ett nöje att jobba med. Men det är också en bolltrygg mittfältare som har förmåga att styra spelet och hitta hålen som vi kan använda för att gå till anfall. Det är en kille som är som klippt och skuren för det vi kallar för en nr 6-roll, alltså den mittfältare som hämtar boll och som visar vägen i uppspelen.

– Han är stark i kroppen och det är väldigt svårt att ta bollen ifrån honom. En speluppbyggare som kan fungera som en motor i laget och en spelare som har kvaliteter för att vara startspelare i GAIS. Jag hoppas att publiken kommer att få njuta av hans spelskicklighet framöver.

GAIS.se fick också en pratstund med Daniel efter dagens träningspass för att få lära känna klubbens nya mittfältare lite bättre.

Välkommen till GAIS, vad är ditt första intryck av klubben och laget?

– Det verkar vara ett riktigt skönt gäng och de har verkligen varit välkomnande. Jag känner någon av spelarna sedan tidigare och jag känner ju inte minst Bosko sedan innan och det har säkert underlättat. Så allt känns bara bra och det ska bli kul att representera klubben.

Berätta lite om vad klubbens supportrar kan förvänta sig av dig. Hur skulle du beskriva din spelstil och främsta förmågor?

– Jag är central mittfältare och mina främsta egenskaper är väl bra spelförståelse och att jag är en bra passningsspelare. Mycket av min roll brukar vara att hjälpa laget att spela på det sätt som vi vill göra genom att styra bolltempo och uppspel.

Du kommer närmast från Ängelholms FF, hur har vårsäsongen sett ut för dig och laget?

– Det har gått bra för laget, som du vet var det ju storstädning i klubben under vintern och truppen har många spelare som kommer underifrån. Men vi hade en fin start på serien och ledde faktiskt efter sex omgångar och även om vi har dalat lite sedan dess så får man säga att vi har visat att laget duger.

– För min egen del så har det också gått bra, jag missade ju en del av säsongen innan och nu har jag fått spela och verkligen få upp matchtempot ordentligt. Laget har spelat 4-3-3 eller 4-2-3-1 och jag har haft en av de balanserade rollerna och mycket har handlat om att bidra med de egenskaper som jag beskrev innan. Jag skulle säga att det finns likheter mellan hur ÄFF har spelat i år och den modell som Bosko förespråkar så jag hoppas att det kommer att vara värdefullt när jag ska kriga om en plats i GAIS.

Du har erfarenhet från Superettan sedan tidigare. Hur ser du tillbaka på tiden i Syrianska FC?

– Jag var i SFC i två säsonger och jag var ordinarie på centralt mittfält under hela tiden fram till i slutet av maj 2016. Då blev min pappa sjuk och jag kände att jag ville prioritera familjen framför fotbollen. Så jag var borta från klubben fram till mitten av sommaren och när jag kom tillbaka hade jag mycket att ta igen. Vi diskuterade att bryta kontraktet under den sommaren men klubben ville inte det och då var det bara att köra på. Så jag körde rehab och tränade med klubben men hann inte tillbaka till matchform under hösten.

– Men annars funkade det bra i Syrianska, inte minst under den tid som Bosko var där. Min roll i laget var i mångt och mycket att vara spelfördelare centralt i banan.

Du har också spelat i Spanien under ett antal år, vad var bakgrunden till det?

– Min mamma är svensk men min pappa är från Spanien så jag har släktband och rötter där nere. Jag flyttade ner till min pappa på Mallorca och fick ett kontrakt med La Liga-laget Mallorcas farmarklubb och där höll jag till i sex säsonger.

– Man kan nog säga att mycket i mitt sätt att spela påminner om det man förknippar med spansk fotboll, till exempel att vilja ha boll, tempostarkt passningsspel och att hålla bollen på marken. Jag fick grunden i min fotbollsskolning under åren på Mallorca och det tror jag märks i min spelstil.

Nu är du klar för GAIS, vad hoppas du att kunna bidra med under hösten?

– Jag spelar mycket för att hjälpa laget och det är säkert positivt att jag har haft Bosko som tränare tidigare. Jag borde kunna komma in i spelmodellen ganska snabbt och kanske också kunna göra det enklare för laget att följa det sättet att spela.

– Sedan hoppas jag naturligtvis på att konkurrera om en plats i startelvan och att göra det så bra jag kan för klubben. Jag kan ju säga att jag är stolt över att få komma till GAIS och det kommer att kännas speciellt att få dra på sig tröjan när det blir dags.

Ja, och du har ju erfarenhet av att spela i grönsvart.

– Precis, Högaborg är ju min moderklubb och de spelar ju också i grönsvarta ränder. Så det känns ju familjärt och bra.

Ånyo, välkommen till GAIS och lycka till under höstsäsongen.

– Tack för det. Jag hoppas kunna visa varför Bosko och klubben ville ha mig här.