Damir-Mehic-8

Mehic: Supportrarnas stöd kan bli avgörande i slutspurten

Den hårda konkurrensen i bottenstriden av tabellen har gjort att GAIS hamnat i ett läge där kval nedåt hotar klubben. I skrivande stund ligger Grönsvart på samma poäng som kvalplacerade Norrby, dock med bättre målskillnad. Mycket pekar på att slutspurten av Superettan kommer att pågå ända in i kaklet och att marginalerna kommer att vara små.

Under dessa omständigheter kan även små detaljer göra stor skillnad. För att skapa så bra förutsättningar för Atleterna så bra som möjligt hoppas Damir Mehic på rejält stöd från läktarna, något som han till och med tror kan vara tungan på vågen under seriens avslutning. GAIS.se fick en pratstund med Grönsvarts duktige målvakt inför de avslutande fyra omgångarna.

Hur går dina tankar inför matchen mot Åtvid?

-Jag har en positiv känsla inför matchen. Killarna gjorde en stark insats mot BP senast och framför allt i första halvlek. Om vi spelar som vi gjorde där så bör vi kunna plocka viktiga poäng under slutspurten och förhoppningsvis kan det börja mot Åtvidaberg. Sedan har jag hört talas om att det kommer många supportrar till matchen på söndag vilket taggar igång oss extra mycket.

Vad tror du att vi kommer få se för match mot ÅFF?

– Vi går ut för att vara det spelförande laget och det är viktigt att få igång spelet så tidigt som möjligt. Därför tror och hoppas jag att vi kommer att få se en match där vi har stort bollinnehav och håller pressen på motståndarna.

Vad tror du stödet på bortaplan betyder för GAIS?

– Det betyder så oerhört mycket att höra supportrarnas sång oavsett om det är borta eller hemma. Det är en grym känsla att ha dem bakom ryggen. Man får mer självförtroende och man vill visa framfötterna. Det kan absolut vara så att det är stödet från supportrarna som kommer rädda oss från kvalplatserna.

Vill du hälsa något till de eldsjälar som kommer ta sig till Åtvidaberg på söndag?

– Vila rösten till på söndag och ge allt på läktaren! Jag längtar redan efter att få höra deras sång på Kopparvallen. Med det engagemanget kommer vi ge 110% på planen tills domaren blåser av matchen.

Åk med supporterföreningarna

Det är redan många som anmält sig till söndagens resa till Åtvidaberg. Till denna match ordnar både Makrillarna och Gårdakvarnen resor enligt följande:

Res till ÅFF med Makrillarna
För dig som väljer att färdas med Makrillarna skall du befinna dig på Heden vid Exercishuset senast 09:30 då bussen avgår. Priset är 100 kr för er som är medlemmar i Makrillarna och 200 kr för övriga. Du bokar din plats via denna länk.

Res till ÅFF med Gårdakvarnen
Åker du med Gårdakvarnen är det avfärd 10:15 från Nya Ullevi som gäller. Priset ligger på 300 kr. Du bokar din plats via denna länk.

Text: Philip Morsten

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Åtvidabergs FF-GAIS.
När: Söndag 14/10 kl. 15.00.
Var: Kopparvallen (hitta hit).
Domare: David Almgren, Mjölby.
Avstängda: Pekka Lagerblom (ÅFF) samt Calle Nyström och Dusan Djuric (GAIS).

Biljetter
Du köper förköp till matchen via denna länk.