SFC-8

Dags för årets sista match för GAIS

Efter en hård kamp på Gamla Ullevi utan utdelning senast är det nu dags för Atleterna att avsluta säsongen 2016. Det är nedflyttningshotade Syrianska FC som står för motståndet och Atleterna kan räkna med en tuff kamp på konstgräset i Södertälje.

I sista omgången för året är det fyra lag som är inblandade i striden om vem eller vilka som ska göra Ängelholm sällskap ner i ettan. För Syrianskas del gäller att om laget tar poäng mot GAIS så kan LSK inte komma ikapp de gulröda och då blir det som sämst kval. Men laget kan faktiskt säkra kontraktet utan kval också, men då krävs vinst mot GAIS samtidigt som Värnamo får stryk av Varberg på Finnvedsvallen.

GAIS å sin sida ligger på en sjundeplats inför sista omgången och kan sluta sexa, sjua eller åtta i tabellen. För att komma sexa krävs vinst mot SFC samtidigt som ÅFF tappar poäng hemma mot redan nedflyttningsklara Ängelholm. Vid förlust mot Syrianska kan Trelleborg smita förbi Atleterna förutsatt att de vinner bortamatchen mot ett Ljungskile som kämpar för att komma upp på kvalplats. Så för båda lagen finns det en mängd olika scenarier som man måste hålla koll på under matchen för att hänga med i svängningarna i tabellen.

Het avslutning väntar för GAIS

En oberoende åskådande skulle möjligen tänka att skillnaden mellan plats sex och åtta i Superettan inte är så stor, men inget kunde vara mer fel. Lagen i serien belönas nämligen ekonomiskt baserat på bland annat placering i serien och det råder ingen tvekan om att alla lag i Superettan, inklusive GAIS, kan vara i behov av en ekonomisk bonus. Så det finns ingen anledning att tro något annat än att laget och ledarstaben går 110% för en bra avslutning på säsongen.

Så trots att kylan sveper in över landet så förväntas en riktigt het sista omgång i serien och det inkluderar även GAIS match mot SFC. Det här är två lag som vill avsluta med flaggan i topp och mycket talar för att de båda kombattanterna satsar på att ta en trea.

GAIS kommer till Södertälje med starkast möjliga trupp som denna gång består av ett par nya tillskott. I matchen mot Dalkurd ju åkte ju Atleterna på fyra varningar som lede till avstängning vilket gör att Liam Davies, Johan Ramhorn, Johan Lundgren och Tommi Vaiho får se matchen från läktarplats.

Glädjande är dock att Nya Zeeländaren Craig Henderson är tillbaka efter sin avstängning i förra omgången och dessutom återkommer Tobias Johansson i truppen som backup till lagets 195 cm långa landslagsmålvakt Jesper Johansson. Utöver detta har Makrillarna fått ett tillskott från Juniorlagen, nämligen Vaso Colic, en ung mittback på 16 år med erfarenhet i 00-landslaget.

”Vinna eller försvinna för Syrianska”

Tränare Benjamin Westman är medveten om att Syrianska har allt att spela om imorgon men tror att de nya tillskotten i grönsvart kommer att bjuda dem ett tufft motstånd:

– Vi vet att Syrianska är ett offensivt lag som dock haft svårt att göra mål. Därför gäller det att vi är täta defensivt samt att vi är snabba i omställningarna. Eftersom det är lite vinna eller försvinna för Syrianska så måste vi ge 100 procent från början. Nu har vi en ganska annorlunda trupp med nya spelare som kan få chansen vilket såklart kan bidra med nya krafter.

Hur har veckan sett ut?

– Eftersom vi kommer spela matchen på konstgräs har vi givetvis kört våra träningar på konstgräs. Då GAIS Open spelas just nu har det varit begränsat utbud på konstgräsplaner så vi har varit runt en del i stan. Bland annat tränade vi inomhus i Serneke Arena vilket var skönt med tanke på vädret. I övrigt har vi anpassat träningarna efter motståndet samt gett utrymme till de nya spelarna i truppen.

Inför matchen

Truppen
Jesper Johansson, Tobias johansson, Danny Ervik, Calle Nyström, Björn Andersson, Steven Old, Vaso Colic, Luther Singh, Malcolm Moenza, James Sinclair, Felix Kasper, Craig Henderson, Robin Book, Kieron Cadogan, Pascal Olsson, Luka Mijaljevic, Dardan Rexhepi och Alibek Aliev.

Detaljerna
Vad: Syrianska FC-GAIS.
När: Lördag 5:e oktober, kl. 16.00.
Var: Södertälje Fotbollsarena (hitta hit).
Domare: Patrik Eriksson, Gävle.
Avstängda: Tommy Vaiho, Liam Davis, Johan Ramhorn och Johan Lundgren alla i GAIS.