2017, UJS- GAIS-15

Dags att planera in GAIS kommande matcher

Du som vill se GAIS på hemmaplan före semestern gör klokt i att vara noggrann i planeringen under juni. För i nästa vecka väntar två hemmamatcher och sedan dröjer det till slutet av juli innan vi får se Grönsvart på Gamla Ullevi igen.

Under de kommande fyra veckorna spelar GAIS fyra matcher innan det är dags för en månads sommaruppehåll. Det som kan vara värt att notera är att de två kommande matcherna spelas på Gamla Ullevi och att det därefter väntar två matcher på bortaplan. De båda matcherna ligger på måndag (5/6) och söndag (11/6) i kommande vecka – och det kan vara läge påminna om att dra streck i kalendern om du vill se Grönsvart spela hemma innan semestern.

GAIS möter Trelleborgs FF på måndag

På måndag 5/6 kl. 19.00 tar GAIS emot tabellfyran Trelleborgs FF som har samlat ihop 16 poäng på de tio första omgångarna efter att ha vunnit fyra av matcherna och spelat lika många oavgjort. En av vårens hetaste spelare i Superettan är lagets och seriens skyttekung Salif Camara-Jönsson och han har med sina tio mål stor del i att TFF skuggar topplagen. Men inför matchen är det värt att notera att skåningarna varit klart starkare på Vångavallen än på bortaplan.  Laget är obesegrade hemma men har hittills bara bärgat en seger utanför stadsgränsen.

Så den första bokningen i kalendern är alltså på måndag och då hoppas GAIS som vanligt på bra stöd på läktaren. Som du vet rekommenderar alltid GAIS förköp för att slippa köerna på matchdagen och du inhandlar enklast din biljett via denna länk.

Vårens sista hemmamatch går mot ÅFF

I omgången därefter tar Atleterna emot Åtvidabergs FF med avspark söndag 11/6 kl. 15.00. ÅFF hade precis som Grönsvart hoppats på lite större poängskörd under serieinledningen och just nu parkerar östgötarna på negativ kvalplats med blott åtta poäng. Men det kommer säkert att bli en tuff match ändå, för båda de segrar som Åtvid löst under året är bärgade på bortaplan.

Men laget har också noterat tre större förluster på bortaplan och man har släppt mer än två mål i snitt på de sex bortamatcherna hittills under säsongen. Mot Värnamo, Syrianska och Dalkurd har det blivit förluster med den sammanlagda, och föga smickrande, målskillnaden om 10-0. Förhoppningsvis kan Grönsvart dra nytta av att lagets defensiv visat brister på bortaplan.

Två bortamatcher inför uppehållet

De två matcher som sedan återstår under juni är bortamatcher där spelarbussen styr mot huvudstaden. Lördag 17/6 kl. 16.00 väntar serieledaren BP på Grimsta IP och på söndagen i midsommarhelgen, 25/6 kl. 17.00, är det dags att ta sig an IK Frej på Vikingavallen. Du kan som vanligt boka bortaresor via klubbens supporterklubbar.

Därefter är det dags för semester för spelare och ledare innan truppen återsamlas för att förbereda sig för sista matchen under seriens första halva, hemmamötet med Östers IF som går måndag 24/6 kl. 19.00. Efter matchen mot ÅFF väntar alltså ett uppehåll vad gäller hemmamatcher på strax över fem veckor – så passa på att se GAIS på Gamla Ullevi under juni!

Inför nästa match

Detaljerna
Vad: GAIS-Trelleborgs FF.
När: Måndag 5/6 kl. 19.00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Danial Ahmadi, Falkenberg.
Avstängningar: Inga avstängningar i något av lagen.

Poängligan
Inför matchen mot Trelleborgs FF ser GAIS interna poängliga ut som följer:

3 poäng:
Dardan Rexhepi (2+1)
2 poäng
James Sinclair (0+2)
1 poäng:
Calle Nyström (1+0)
Alexander Leksell (1+0)
Dan Keat (1+0),  Andreas Peterson (1+0), Dusan Djuric (1+0), Malkolm Moenza (0+1),  Johan Svahn (0+1), Luka Mijaljevic (0+1).

Varningsligan
Inför matchen mot Trelleborgs FF ser GAIS interna varningsliga ut som följer:

4 varningar: Steven Old.
3 varningar:
Calle Nyström och Johan Svahn.
2 varningar:
Alexander Leksell,
Alibek Aliev, Niclas Andersén och Dan Keat.
1 varning:
Dusan Djuric, James Sinclair och Erik Jonasson Westermark.