Försäsong

Dags att planera in försäsongen

Om bara sju veckor spelar GAIS sin första match för den nya säsongen  och därefter väntar en intensiv period fram till dess att serien startar. Det är dags att börja planera för försäsongen 2017.

Knappt har vi lagt en säsong till handlingarna förrän det är dags att börja planera för nästa. Om fyra veckor drar A-truppen igång träningen för den nya säsongen och bara tre veckor senare är det dags för första träningsmatchen.

Under årets försäsong spelar GAIS första matchen mot Utsiktens BK den 28:e januari, vilket innebär att spelarna går i elden en vecka tidigare än under förra säsongen. Därefter kommer Atleterna troligen att spela ytterligare åtta matcher innan det är dags för seriepremiär och sju av motståndarna är klara redan idag. På det vidare programmet står allsvenska AIK, seriekollegorna Norrby, Dalkurd och Varberg samt Tvååker, Kristianstad och Qviding som alla tre  spelade i söderettan under 2016. Dessutom ska ytterligare en motståndare planeras in i andra halvan av mars.

I flera fall återstår också att bestämma plats och tidpunkt för matcherna men det får vi anledning att återkomma till längre fram. Som det ser ut just nu har GAIS följande tränings- och cupmatcher bokade.

  • 28/1 Utsiktens BK-GAIS.
  • 4/2 GAIS-Norrby IF (Valhalla, kl. 17.00).
  • 11/2 GAIS-Tvååkers IF (Valhalla, kl. 15.00).
  • 18 eller 19/2 AIK-GAIS (Svenska Cupen)
  • 25 eller 26/2 Dalkurds FF-GAIS (Svenska Cupen).
  • 4 eller 5/3 Kristianstad FC (Svenska Cupen, Valhalla).
  • 11/3: GAIS-Qviding (Valhalla)
  • 18/3: Motståndare ej klar.
  • 25/3 GAIS-Varbergs BoIS (Valhalla).
  • 1/4: Norrby IF-GAIS (Seriepremiär).

Så nu är det bara att ta fram almanackan och börja boka in försäsongens matcher. Notabelt är att GAIS under försäsongen spelar mot såväl vår motståndare i seriepremiären, Norrby IF, som opponenten i hemmapremiären, Dalkurds FF.

Entréavgift på hemmamatcher

Vad gäller GAIS hemmamatcher under försäsongen kommer dessa att spelas på Valhalla. Nytt för i år är tyvärr att entréavgiften till dessa inte ingår i årskorten, utan att vi med hänsyn till rådande ekonomiska situation kommer att ta ut en mindre avgift för dessa. Klubbens avsikt med detta är helt enkelt att vi hoppas kunna få intäkter som gör att vi kan täcka de ökande kostnader som förknippas med en match.

Det där med vad det ska kosta att hyra arenorna i Göteborg är tyvärr svårt för GAIS att påverka. Det bestäms som bekant istället av det kommunala bolaget GotEvent, som har i uppdrag att ansvara för förvaltning och drift av stadens evenemangsarenor.

När GotEvent beskriver hur man ser på sitt uppdrag beskriver man det dock lite annorlunda, nämligen att det handlar om att ”möjliggöra magiska ögonblick”. Vän av ordning kan ju möjligen fråga sig om den som hittade på just den formuleringen verkligen har satt sin fot på Valhalla. I början av februari? För en träningsmatch? Oavsett svaret på dessa frågor är det kanske den höga ambition kring magi som ligger bakom prisbilden för att spela träningsmatcher på Valhalla.

GAIS avstår från att utlova några magiska ögonblick i träningsmatcherna, men vi hoppas på bra prestationer och resultat på planen – och självklart att klubbens supportrar sluter upp på hemmamatcherna så att ekonomiska resultatet efter matcherna skrivs i svarta siffror.