Dardan3

D-Rex: Supportrarna förtjänar att GAIS går upp

Dardan Rexhepi har gjort stor succé sedan har anslöt GAIS i slutet av juli, men senast mot Sirius så saknades han i matchtruppen. GAIS.se sökte upp D-Rex för att höra om han är tillbaka till gratismatchen mot Trelleborg den 9:e september.

Det blev en intressant pratstund med den kraftfulle anfallaren som visade prov på egenskaper och sidor som vanligtvis inte syns på planen. Och uttrycket att kärlek (till GAIS) aldrig ska behöva förklaras – den ska bara uttryckas, kan komma att gå till historien som det mest poetiska och träffande som en ny spelare sagt om Gaisare.

Sedan Dardan Rexhepi kom till GAIS i juli har han spelat fem matcher – och gjort fem mål.

– Ja, det får jag väl vara nöjd med, säger Dardan och ler stort.

Nöjda är ju alla gaisare också – och just därför spreds väl en viss oro i leden när han inte spelade i matchen mot Sirius senast. Men i gratismatchen mot Trelleborgs FF på fredag räknar han med spel igen.

– Jag har haft en del känning i baksidan av låret sedan jag kom till GAIS och vi ville inte riskera några komplikationer på den vattensjuka planen i Uppsala. Den här veckan har jag kört individuellt anpassad träning, men jag tror absolut på spel mot Trelleborg.

Till matchen mot Trelleborg bjuder GAIS på gratis inträde, men dessvärre har laget haft en del otur med resultaten på just gratismatcherna under senare år…

– Då ser vi till att bryta den trenden nu!, lovar Dardan eller D-Rex som han också kallas.

– Det har varit en fin period både för mig personligen och GAIS i höst. Vi är just nu det formstarkaste laget i Superettan och alla lyser av självförtroende. Och vi är obesegrade på Gamla Ullevi, så självklart går vi för tre poäng den här matchen också. Så se till att komma och heja fram oss! Det ger så mycket extra energi.

24-årige Dardan Rexhepi kom till GAIS under sommarfönstret och har kontrakt säsongen ut. Närmast kom han från Häcken, men innan dess spelade han i Brommapojkarna och Malmö FF. Han har också spelat några U21-matcher för Sverige och ett par inofficiella landskamper för Kosovo – inofficiella för att Kosovo då inte var medlemmar i Fifa.
Och han är ju född i Kosovo även om han bara var 3 månader när hans föräldrar flydde med sina tre söner till Sverige.

Vad är din styrka som spelare?

– Jag har väl lyckats kombinera fysisk styrka med snabbhet och bra teknik, men jag kan bli bättre på allt. Jag vill gärna utmana mig själv och utveckla även de delar jag är svagare på.

Vad är största skillnaden på Allsvenskan och Superettan?

– Ingen större skillnad faktiskt, det handlar om smådetaljer. Kanske finns det lite fler individuellt skickliga spelare i Allsvenskan…

Och han tycker att det är där GAIS egentligen hör hemma.

– Just nu är vi inne i en framgångsvåg och det är verkligen ingen omöjlighet att vi kan nå kvalplats.

– De senaste åren har väl klubben haft lite motvind och uppförsbacke men redan när jag spelade i andra lag och mötte GAIS lade jag märke till hur passionerade supportrarna är, hur mycket de bryr sig om laget och hur stolta de är. Där finns en kärlek och kärlek ska aldrig behöva förklaras den ska bara uttryckas!

– Supportrarna förtjänar verkligen att laget går upp, menar han och lovar göra allt han kan för att det ska bli verklighet.

Han får gärna börja med några mål på fredag.

Text: Carin Linnér

PS. För dig som vill läsa mer om Dardan så kommer det en fylligare intervju i nästa nummer av supportertidningen Makrillen. Och den handlar inte bara om fotboll – utan också om Göteborgs stadsbibliotek, filosofi och söta desserter…

Inför gratismatchen mot Trelleborgs FF
Hjälp oss att fylla Gamla Ullevi genom att berätta om matchen för vänner och bekanta. Här finns allt du behöver veta:

Vad: GAIS-Trelleborgs FF.
När: 9:e september kl. 19.00.
Var: Gamla Ullevi.
Pris: Gratis för alla.
Biljetter: Hämta ut din biljett på Scandinavium redan idag eller i biljettkassorna på Gamla Ullevi på matchdagen.

Välkommen att stötta gratismatchen med ett bidrag på gaisare.se.

Det vore också toppen om du vill göra reklam för Gratismatchen på din arbetsplats. Här finns annonser och affischer som du kan sprida med e-post eller skriva ut och sätta upp där det passar.