craig

Craig Henderson till GAIS

GAIS har under en tid fört samtal med Dan Keats vän och ex-allsvenske spelaren Craig Henderson. Båda med ett förflutet i den i den tuffa universitetsfotbollen i USA och fina meriter. Henderson kommer närmast från kontrakt med norska Stabaek varifrån han va utlånad till Tippelligalaget Mjöndalen IF. Igår, fredags, skrevs ett kontrakt med GAIS över säsongen 2016.

Henderson har spelat i flera av Nya Zeelands ungdomslandslag, men han har ännu inte debuterat i Nya Zeelands landslag. Han var uttagen till en träningsmatch mot Mexico den 3 mars 2010 i Los Angeles, men han missade matchen på grund av en korsbandsskada som han ådrog sig någon vecka innan matchen.

– Att få hit en tredje spelare från Nya Zeeland till GAIS är speciellt och i detta fall är det en mittfältare som spelat mycket ihop med Dan Keat. De är goda vänner och känner varandra sedan de var små. Förhoppningsvis skall det även kunna vara en styrka på planen, säger ordförande Tomas Andersson.

Henderson är en starkt jobbande offensiv innermittfältare och den spelartyp som föreningen sökt efter ett tag att komplettera mittfältet.

– Konkurrensen i laget förstärks och detta är av stor betydelse under en lång säsong, då mycket kan inträffa. Det är mycket glädjande att kunna önska Craig hjärtligt välkommen till GAIS, avslutar Andersson.