Charlie Weberg klar för GAIS

GAIS har gjort klart med ytterligare en spelare inför säsongen 2020. Det är mittbacken Charlie Weberg som ansluter på lån från Helsingborgs IF.

Charlie Weberg har spelat i HIF sedan han var tolv år och under den tiden bytt innermittfältsrollen från pojklagen till en plats som mittback. Weberg är 21 år och har tillhört HIF:s A-trupp sedan 2017, han gjorde faktiskt sin seriedebut mot GAIS i 0-0-matchen på Gamla Ullevi. Därefter har han spelat 39 matcher för klubben i Superettan och förra året gjorde han tio framträdanden i Allsvenskan.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, kommenterar nyförvärvet:

– Vi har lagt ner en del jobb på att få in en mittback till och vi har haft koll på ett flertal alternativ. Charlie var vårt huvudspår i det arbetet och vi är mycket nöjda med att han nu kommer till klubben. Han är en duktig försvarsspelare men kommer också att bidra till laget i uppspelsfasen där han är bolltrygg och säker i passningsspelet. Charlie är klar för GAIS per omgående och tränar med laget från och med måndag.

Även Stefan Jacobsson, huvudtränare i GAIS, gläds över klubbens nya spelare:

– Jag har bra koll på hans kvaliteter efter de år då HIF spelade i Superettan och vi får in en kompetent vänsterfotad mittback som kommer att göra laget starkare. Det känns också bra att vi får in en spelare som varit igång hela försäsongen och kommer hit i fin form. Vi kommer att ge Charlie en plats i dagens matchtrupp och han kan räkna med att få speltid direkt.

Avtalet mellan GAIS och HIF avser ett lån som sträcker sig över hela säsongen 2020.