Wede, GAIS-Oster 2017-7

Calle Wede lämnar GAIS

GAIS kan idag meddela att nyttige kantspelaren Calle Wede lämnar klubben inför säsongen 2019 för att fortsätta karriären på annat håll. 

När Calle anslöt GAIS sommaren 2017 hade han en längre skadeförföljd period bakom sig och han behövde lite tid för att komma i matchform. Men han lyckades ta sig tillbaka till matchform och gjorde tio matcher för Grönsvart under höstsäsongen, varav två från start. När sedan brorsan Anton drog vidare till Falkenberg efter säsongen stannade Calle kvar och när försäsongen 2018 drog igång var han tillbaka i gammal god form.

Han imponerade stort på försäsongen och kapade snabbt åt sig en startplats på vänsterkanten. Vi minns såklart gärna att Calle utsågs till matchens lirare i mötet med GIF Sundsvall på träningslägret i Spanien och belönades med en spansk delikatess – en rökt skinka så stor att den måste varit omöjlig att få med hem.

Han behöll sedan sin kantplats under vårsäsongen och bara en olycklig smäll mot huvudet borta mot HIF gjorde att han fick släppa den till lagkamrater. Under hösten var konkurrensen större och på kantplatserna och Wede var inte längre given startspelare. Men det blev ändå 18 matcher under 2018, varav 15 från start, och han gjorde under dessa två mål och fem assist. Målen föll dels borta mot HIF, alltså i samma match som han sedan ådrog sig skadan, och det viktiga 1-3-målet som stängde bortamatchen mot Öster.

GAIS tränare Bosko Orovic kommenterar:

– Vi hade velat behålla Calle i GAIS men vi lyckades tyvärr inte komma överens om ett nytt kontrakt. Som det ser ut just nu så kommer vi att ha en något mindre budget för spelartruppen under 2019 än i år och då är det svårt att konkurrera ekonomiskt med klubbar som har lite större resurser.

– Vi har under en tid haft en bra dialog med Calle kring en möjlig förlängning men till slut fick vi inse att vi inte kommer att få ihop det. Men vi skiljs som vänner och jag hoppas att Calle lyckas bra i sin nästa klubb.

GAIS säger ett stort tack till Calle Wede för insatserna i den Grönsvarta tröjan – och givetvis också i det vita reservstället – och önskar lycka till i framtiden.