CalleN

Calle Nyström står med huvudet högt

Han var avstängd och missade den försmädliga förlusten mot Åtvidaberg, men på lördag får GAIS tillbaka sin kapten och tillika stora pådrivare Calle Nyström. Vi tog ett kort snack med en spelsugen och laddad mittback.

Det är onsdag och träningen är i full gång. De för barn förbjudna orden står som spön i backen, Damir Mehic skäller som besatt när försvararna inte gör sitt jobb, instruktionerna från Bosko överröstar knalljuden från polisens skytteanläggning och tempot är högt, mycket högt.  Det är en svettig och initialt en surmulen kapten som möter upp efter träningen. Som medlem i det förlorande laget i den avslutande spelövningen så tar det av naturliga skäl tid för en vinnarskalle att varva ned och bli kommunikativ.

Kan du sätta ord på den revanschlusta som laget känner inför matchen på lördag mot Norrby IF?

– Det är så här, det är en rolig hemmamatch! Vilken match man än förlorar vill man ju alltid spela direkt efter, för att man vill få tillbaka en go känsla i laget och man vill ha revansch. Vi har en riktigt go hemmamatch med förhoppningsvis riktigt mycket folk och vi vill vinna matchen, det är det enda som krävs. Vi vet att det är en tuff match och läget är där det är, men det är ingen broms utan nu är det bara in och köra. Full fart framåt!

Hemmafacit är i klass med topplagens och en röststark klack finns i ryggen. Vilka fler nycklar ser du som viktiga inför matchen?

– Att vi kommer spela vårt grundspel, som vi tränat på sedan Bosko kom, fullt ut och vinna tillbaka bollen snabbt när vi förlorar den och såra dem när lägen finns. Sedan att ha en stark defensiv genom hela laget. De offensiva spelarna sätter defensiven. När vi hållit våra nollor har det varit de offensiva som gjort det grova jobbet och gjort det mycket skönare för oss där bak. De nycklarna är viktiga.

Du var avstängd mot Åtvidaberg senast, hur känner du att din egen form är?

– Den är god, och jag tycker laget har hanterat det bra! Vi är tillbaka och det är en ny dag hela tiden. Som fotbollsspelare lever man väldigt mycket i det korta perspektivet om man mår bra i huvudet, för då är det en ny övning, en ny träning där man vill vara bäst och sedan kommer en ny träning imorgon.

Att leva här och nu må låta lite klyschigt men intensiteten i orden och glöden i ögonen visar att kaptenen med både kropp och själ längtar inte bara till nästa match utan till nästa träning. Något som är väldigt uppenbart inte bara för Calle utan också för hela truppen under onsdagens träning. Ett gott omen inför lördagens match mot de blåvita boråsarna. Ett lag som Calle har respekt för:

– De har en bra form och det känns som det är gubbar som aldrig ger sig!

Kapten Nyström har också en sista hälsning till alla gaisare.

– Vi kommer stå med huvudet högt och jag hoppas att ni också gör det. Vi kommer köra all in för att få tre poäng. Det är det som gäller!

Det som också gäller är att alla kan hjälpa laget. Så gå på matchen, håll huvudet högt och gör som Calle; kör all in!

Text : Daniel Björnalm

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS-Norrby IF.
När: Lördag 21/10 kl. 14:00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Jim Petersson
Avstängda: Inga spelare är avstända på lördag.

Biljetter
Du löser din biljett till matchen via denna länk.

Poängligan
Inför matchen mot ÅFF ser GAIS interna poängliga ut som följer:

  • 7 poäng: Luka Mijaljevic (6+1).
  • 3 poäng: Alibek Aliev (3+0), Simon Silverholt (3+0), Dardan Rexhepi (2+1), Calle Nyström (2+1) och Dusan Djuric (1+2).
  • 2 poäng: Andreas Peterson (2+0), Malkolm Moenza (1+1), James Sinclair (0+2), Johan Svahn (0+2) och Anton Wede (0+2).
  • 1 poäng: Alexander Leksell (1+0), Dan Keat (1+0), ), Steven Old (1+0), Sebastian Möller (0+1), Ajdin Zeljkovic (0+1), Daniel Janevski (0+1), Niclas Andersen (0+1) och Daniel Bennassar Nilsson (0+1).

Varningsligan
Inför matchen mot ÅFF ser GAIS interna varningsliga ut som följer:

  • 6 varningar: Calle Nyström.
  • 5 varningar: Niclas Andersén.
  • 4 varningar: Johan Svahn, James Sinclair och Erik Jonasson Westermark.
  • 3 varningar: Dan Keat, Alexander Leksell, Alibek Aliev och Dusan Djuric.
  • 2 varningar: Damir Mehic, Calle Wede och Dardan Rexhepi.
  • 1 varning: Daniel Janevski, Luka Mijaljevic, , Sebastian Möller, Mavroudis Bougaidis och Anton Wede (som har en varning med sig från spel i HIF).