Calle Elfgren Nyström förlänger med GAIS

Ytterligare en spelare från årets trupp är klar för en fortsättning i GAIS – och det är en kille med stort grönsvart hjärta om skrivit på för ytterligare två år i klubben.

Calle Elfgren Nyström kom till GAIS från IK Sirius inför säsongen 2016 och har sedan blivit klubben trogen. Under sina fyra säsonger hos Atleterna har han gjort 30, 28, 27 och 29 matcher per säsong och är med summan 114 matcher klart meste gaisare i truppen. Under söndagen skrev Calle på ett nytt kontrakt med klubben över säsongerna 2020-2021.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, kommenterar förlängningen:

– Calle är en stöttepelare på planen, en pådrivare på träning, en bra lagkamrat i omklädningsrummet och en fantastisk representant för klubben i alla sammanhang. Att vi nu får ha kvar honom i GAIS känns otroligt bra och den känslan delar jag helt säkert med alla våra supportrar.

Calle Elfgren Nyström kommenterar förlängningen:

– Alla vet vad GAIS betyder för mig och det känns bra att få vara med och fortsätta att bygga en bättre klubb. Jag är ju en av dom som har pratat om att det finns mycket som kan bli bättre i klubben och då känns det naturligtvis bra vara kvar i GAIS för att bidra till det som måste göras framöver. Så jag hoppas såklart att vi går mot ett nytt år som kan innebär att både klubben och jag själv kan utvecklas positivt.

– Jag ser fram emot att fortsätta att få gå till ett jobb som jag är 100% engagerad i och för en klubb som jag bryr mig om. Det händer mycket i GAIS med roliga matcher, derbyn och intresset från supportrar och stor potential att skapa något bättre än vi sett hittills i Superettan. Men det handlar om ett långsiktigt arbete och det gäller att ha lite tålamod, men nu är det bara att köra – kontraktet är klart så nu ska man upp på hästen och kriga på.

Calle  har skrivit på för två nya år för GAIS och när serien drar igång i april gör han alltså sin 115:e match för Grönsvart.