Utsikten-ruddalen-1

Bosko vill se hög intensitet i första matchen

På lördagen drar GAIS igång träningssäsongen 2018 då man tar sig an tränare Orovics förra klubb Utsiktens BK.

Äntligen är det dags att plocka fram matchtröjorna för spelarna och långkalsongerna för supportrarna och inviga det nya fotbolls året. Precis som förra året startar Makrillarna upp med ett möte med ”Kiken” på Ruddalen och för flera Atleter innebär det spel på känd mark. GAIS.se fick en pratstund med Orovic för att pejla läget inför mötet med de mörkblå från väster.

Hej Bosko, hur är läget?

– Jodå, det är bra. Det ska bli kul att med matchdag – det var ett tag sedan nu.

Det är ungefär tre veckor sedan ni samlade truppen och startade upp träningen. Hur tycker du att det har sett ut så här långt?

– TIll att börja med så är det ett riktigt bra gäng som vi fått ihop. Stämningen i gruppen är bra och det syns att det är många som njuter av träningarna. Sedan har vi sett ett jäkla bra tempo som går igen i alla övningar. Det är en passningsskicklig grupp och det går snabbare över lag nu än vad vi sett tidigare.

– Sedan har vi lite småskavanker som det brukar vara vid den här tiden på året, men sammantaget tycker jag ändå att det ser bra ut. Det känns som att vi är på rätt väg.

Vilka moment eller områden är det som ni prioriterar just nu på träningen?

– Just nu ligger fokus på att bygga upp spelarna och laget långsiktigt, vi ska vara redo både fysiskt och spelmässigt när serien startar i april. Men för närvarande är vi inne i en tuff period och vi jobbar med att skapa hög intensitet i allt vi gör på träningarna. Vi tränar ju för att kunna spela enligt den modell som vi införde efter hösten och vi vet ju att det kräver mycket energi.

– Under hösten såg vi ju vi flera tillfällen att orken tröt sista 20 minuterna och det ska vi åtgärda till i år. Tvärtom hur det såg ut då så ska vi sikta på att vinna sista kvarten i matcherna och att vi ska orka styra skeendet i avslutningsfasen. Vi är ju inte riktigt där ännu, men det blir intressant att se om vi kan hålla uppe intensiteten i spelet under hela matchen i morgon.

Vad förväntar du dig att få ut av matchen?

– Det jag vill se nu är att vi kan spela med hög intensitet och att vi orkar sätta ett högt försvarsspel under hela matchen. Jag vill få kvitto på att killarna verkligen gör jobbet, pressar högt, löper mycket och sedan får vi se vad vi kan bjuda på i offensiv väg. Vi har inte lagt så mycket tid på det anfallsmässiga än så länge.

– Vi kommer också att gå runt på ganska mycket folk och vi får se vad det kommer att innebära för matchbilden. Tanken var att vi skulle ställa upp med två elvor som körde varsin halvlek men eftersom vi har några killar som får stå över blir det ändå tre-fyra spelare som förmodligen får dubblera.

Du kan väl berätta om hur truppen till i morgon ser ut…

– Vi har ju idag 21 spelare i truppen och det är sex av dessa som får stå över i morgon. Det är Leksell och Svahn såklart, men sedan har Daniel Bennassar Nilsson problem med en fot, Jesper Westermark har en lättare sträckning, Aiden Harvey har en känning i en ljumske och Andreas Östling är på väg tillbaka efter sjukdom. Så vi kommer att komplettera upp matchtruppen med tre spelare från akademin och dessutom har vi en provspelare från Elfsborg på plats.

– Från våra ungdomsled kommer Malte Runevik, en försvarare som är född 2001, anfallaren Kenan Taci och målvakten Marcus Hansen. Dessutom kommer Oscar Iglicar Berntsson från Elfsborg att vara med och det är en snabb yttermittfältare som är duktig en mot en. Sedan kommer Damir att stå hela matchen och vi planerar för att Agge Wängberg, Erik Westermark och Niklas Olsson spelar 90 minuter.

UBK spelade mot BK Häcken nyligen men flera provspelare. Det är svårt att sia om deras lag men de kommer i alla fall med en match i benen. Har du någon uppfattning om vilket motstånd vi kommer att få möta? 

– Nej, det är inget som vi har ägnat någon tanke. Just nu handlar det bara om vår egen prestation och i det här läget så spelar det ingen roll vilka vi möter.

Hur går arbetet med truppen?

– Vi jobbar på det men det är viktigt att de sista bitarna blir rätt. Jag trodde att vi skulle kunna komma i mål under helgen men som det ser ut nu så är det troligt att det kommer att dröja en bit in i nästa vecka. Men arbetet går framåt och det känns som att läget är under kontroll, vi kommer att få ihop truppen på ett bra sätt. Det viktiga är att det blir rätt, inte att det går fort.

Lycka till i matchen!

– Tack, det blir fint att komma igång igen.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Utsiktens BK – GAIS
Nr: lördag 27 januari, 14.00
Var: Ruddalens IP

Hur tar jag mig till arenan?
Du tar dig enklast till Ruddalen genom att åka kollektivt med spårvagn 1, 7 eller 8 som alla går till Musikvägen, cirka fem minuters promenad från Ruddalen. Åker du bil till matchen finns det ett begränsat antal parkeringsplatser i anslutning till idrottsplatsen men fler parkeringsplatser finns exempelvis vid Frölunda Torg (cirka tio minuters promenad till Ruddalen).

Laguppställning första halvlek (3-5-2)
Damir Mehic – August Wängberg, Calle Nyström, NIclas Andersén – Erik Westermark, Niklas Olsson, Marcus Bergholtz, Dusan Djuric, Stefan Ilic – Junes Barny, Edin Hamidovic.

Laguppställning andra halvlek (3-5-2)
Damir Mehic – Malte Runevik, Daniel Janevski, Emin Grozdanic – August Wängberg, Niklas Olsson, Ajdin Zeljkovic, Erik Westermark, Oscar Iglicar Berntsson – Calle Wede, Kenan Taci.

Tröjnummer
Du hittar en förteckning över GAIS tröjnummer för 2018 via denna länk.