11-10

Bosko Orovic inför Halmstads BK

På söndag reser GAIS söderut till för omgång nummer sju i årets Superetta. Det är Örjans Vall och Halmstads BK som väntar för grönsvart.

Det blev dessvärre en förlust för GAIS när laget gästade Helsingborgs IF i tisdags. Nu väntar en ny bortamatch och den här gången är det halländska Halmstads BK som står för motståndet. GAIS.se träffade Bosko Orovic efter en träning i strålande solsken på Gaisgårdens naturgräs.

Det har nu gått några dagar sedan förlusten borta mot Helsingborgs IF. Hur ser du på den matchen i efterhand?

– En sur förlust. Vi gör en väldigt bra prestation där vi har moment där vi är riktigt bra. Sedan handlar det om några mindre misstag försvarsmässigt. Vi skapar tillräckligt för att göra mer än ett mål och jag tycker vi ska göra mer än ett. Vad vi är nöjda med är prestationen men vi är väldigt besvikna över resultatet.

Att resa hem utan poäng när vi stundtals är så dominanta, hur ser du på det?

– Så länge vi skapar mer än motståndarna, så vet vi att det kommer att släppa. Vi kan inte hänga upp oss och diskutera varför vi bränner målchanser, för så länge vi skapar lägen så kommer det bli en ketchupeffekt förr eller senare. Vi måste bara fortsätta på vår väg och spela så som vi gjorde i stora stunder mot Helsingborgs IF. Håller vi den nivån så kommer det bli många trepoängare framöver.

Calle Wede fick lämna planen med en huvudskada strax efter att han kvitterat mot Helsingborgs IF. Hur är läget med honom?

– Vi lider med honom. Det var en ordentlig smäll han fick och det är en tung hjärnskakning han drabbats av. Det är jättesvårt att bedöma exakt när han kan vara tillbaka. Det kan vara allt från tio dagar till sex veckor. Men vi står bakom honom med hela laget, håller kontakten med honom och tänker på honom.

Hur ser du på truppen med tanke på att ytterligare en spelare inte är disponibel?

– Det har varit en otroligt jobbig period. Vi har för många som är borta just nu. Jag tror ju inte på otur. Men det här är ju inga muskelskador eller dylikt vi har på våra spelare. Utan det är skador vi inte kan skydda oss emot. Allt från en hjärnskakning till Wängbergs ledband när en spelare faller över honom, Janevski och Bennassar Nilsson med sina operationer som inte återhämtat sig efter det och Leksell med sitt korsband. Det är många spelare som är borta vilket tunnar ut truppen och vi behöver konkurrensen. Samtidigt vill jag hedra dem som är tillgängliga och de gör det fantastiskt bra.

Vad har ni fokuserat på träningarna efter matchen mot Helsingborgs IF?

– Det har handlat mycket om återhämtning i kombination med mycket taktik. Men där vi inte tagit ut oss för mycket för att ha energi inför matchen på söndag.

Halmstads BK är ju motståndarna som väntar på söndag, vad är dina intryck av det laget i Superettan 2018?

– Det är ett lag som har startat mindre bra som är svåra att möta på Örjans Vall. Men det är inget lag som skrämmer oss på något sätt. Utan vi kommer att försöka spela vår match därnere precis så som vi gjorde mot Helsingborgs IF. Vi kommer att gnugga på och förbättra oss för varje vecka som går och fokusera på vårt spel. Givetvis kanske vi gör några taktiska drag där vi kanske förändrar spelares roller eller att de ska agera på ett annorlunda sätt.

Vad blir nyckeln till att ta poäng på söndag?

– Får vi en prestation som den mot Helsingborgs IF så ökar vi ju våra chanser ordentligt. Men då måste vi ha samma löpvilja, försöka nå en penetration och komma till tidigare inlägg och avslut. Det gäller att utveckla den sista tredjedelen för oss nu. Men fortsätter vi att ha samma spel, intensitet och snabbhet i spelet så har vi väldigt stor chans att vinna matchen.

Detaljerna
Vad: Halmstads BK – GAIS
När: Söndagen den 13 maj klockan 17:30
Var: Örjans Vall
Domare: Fredrik Klitte

Matchtruppen

2. Andreas Östling
4. Marcus Bergholtz
5. Niclas Andersén
6. Calle Nyström

7. Johan Svahn
8. Jesper Westermark
9. Edin Hamidovic
10. Jonas Lindberg
12. Erik Westermark
13. Emin Grozdanic
17. Niklas Olsson
18. Junes Barny
20. Dusan Djuric
21. Stefan Ilic
22. AIden Harvey
25. Filip Trajanovski
27. Ferhat Soydan
30. Alexander Nadj