bosko_GAIS17

Bosko Orovic blir ny chefstränare för GAIS

Efter ett omfattande rekryteringsarbete som pågått under en tid har GAIS skrivit ett avtal med Bosko Orovic. För den med ett grönsvart hjärta är Bosko inget nytt namn.
Klubben har följt Bosko under några år och som tränare har han alltid funnits med som ett tänkbart alternativ att leda GAIS a-lag.

Befintlig a-stab, styrelse och klubbledning ihop med fotbollsråd mejslade tillsammans fram den profil som klubben söker efter. Engagemang, fotbollskunnande och en stark vilja att vara med på en spännande men tuff resa, med allt vad det innebär, gjorde till slut att valet föll på Bosko.

-Bosko är en person som brinner för uppdraget och har ett mycket stort engagemang och kunnande. Det känns riktigt bra att nu kunna välkomna Bosko in i GAIS-familjen med ett 2,5 års avtal, säger ordförande Tomas Andersson.

GAIS har träffat ett antal tränare och har haft dialog med ännu fler och attraktionskraften att träna GAIS har varit stor. Men den lokala förankringen och kunskapen om Göteborgsfotbollen, viljan att hitta synergier med akademin och föreningskännedomen kring GAIS gav beslutsfattare i GAIS tillräckligt för att Bosko skulle trumfa andra alternativ.

 -Att träna GAIS har alltid varit min dröm, jag är en person som lever fotboll och klubbkänslorna finns redan i grönsvart. Akademin är viktig för mig, men också resultat med a-laget, det får vi om vi får ihop en fungerande helhet, säger Bosko.

Bosko går nu in som chefstränare för GAIS och kommer ha Patrik Ingelsten som sin assisterande. Uppdraget påbörjas den 16 juli, dagen efter att Utsikten spelat sin sista vårsäsongsmatch.

-Det känns positivt med detta val och denna lösning passar bra in i klubbens gemensamma sportsliga arbete, säker klubbchef Erik Bergkvist.

Vi tackar också Utsikten för ett bra samarbete i samband med Boskos övergång till GAIS.
Själva övergången sker på ett sådant sätt att den inte belastar GAIS.

Välkommen till GAIS Bosko