bosko_GAIS17

Bosko Orovic ber om ursäkt efter gårdagens presskonferens

Angående presskonferensen efter matchen mellan GAIS-IK Brage vill klubben förmedla följande uttalanden från Bosko Orovic och Erik Bergkvist.

Bosko Orovic:

– Jag vill be GAIS alla supportrar om ursäkt för vissa av mina kommentarer vid gårdagens presskonferens. Jag var frustrerad över både prestation och resultat i matchen och lät det påverka hur jag uttryckte mig vid presskonferensen. Självklart menar jag inte att kritik från läktarna är orsaken till att klubbens resultat inte ha nått upp till förväntningarna över de senaste åren. Min uppfattning är tvärtom att stödet från våra supportrar är den enskilt största anledningen till att klubben trots allt har potential att uppfylla målet om att ta sig tillbaka till Allsvenskan.

– Jag förstår att det är många som är arga över uttalandet men hoppas att alla med grönsvart hjärta kan godta min ursäkt. Ansvaret för hur laget och truppen utvecklats och presterat de senaste 13 månaderna är mitt och ingen annans.  Vi i ledarstaben och spelartruppen kommer att fortsätta att jobba stenhårt för att prestera på planen för att vi ska kunna uppfylla klubbens målsättningar och självklart vill vi göra det i nära samarbete med supportrarna.

– Jag borde inte tagit den presskonferensen, jag var alldeles för het och pratar då för mycket. Jag gjorde bort mig och får ta det som en lärdom framöver och tänka mer på hur jag uttrycker mig och i vilka sammanhang.

Erik Bergkvist:

– Jag beklagar verkligen Boskos generaliserande uttalande kring klubbens supportrar vid presskonferensen efter matchen och det är inget som jag, personalen, styrelsen eller för den delen Bosko själv står bakom. Inom GAIS vill vi ha en aktiv, engagerad och högljudd läktarkultur, men vi arbetar också kontinuerligt för att det ska vara en positiv och säker upplevelse att gå på våra matcher.

– Jag vet att det har förekommit direkt olämpliga kommentarer mot enskilda ledare och spelare, men då handlar det om att problemet ligger hos enskilda individer och inte hos våra supportrar som en enhet. Som spelare i en elitklubb skall man samtidigt klara av press och högt ställda krav som ger sig uttryck som frustration från läktarhåll. En acceptans för grova förolämpningar och kränkningar samt i något enstaka fall även hot finns däremot inte. Och det är den lilla ytterlighet som mycket olyckligt igår förmedlades generaliserat kring alla supportrar i ett alldeles för övertänt frustrerat tillstånd.

– Jag har pratat med Bosko om det inträffade och vi är helt överens om att det var ett rejält övertramp som inte ska förekomma hos oss. Dock vill jag understryka att vi i klubben har orubbat förtroende för Bosko som tränare och sportchef och att vi kommer att försöka att hjälpa honom att kommunicera på ett mer genomtänkt sätt framöver. Ibland går det åt skogen när känslor är inblandat och Bosko är precis som jag själv och många sponsorer och supportrar en engagerad person som brinner för klubben.

– Vi hoppas att Boskos ursäkt kan accepteras och att vi nu kan arbeta vidare för att uppnå våra sportsliga mål, med matchen mot Norrby på söndag som nästa utmaning.