Bosko-Orovic-3

Bosko ledde första träningen i rullstol

Under måndagen ledde Bosko Orovic sin första träning för GAIS och det var en aktivitet som hade sitt pris.

Grönsvarts nye tränare råkade ju ut för en trafikolycka för ett par veckor sedan och smärtan i det skadade benet är fortfarande stor. Träningen fick genomföras i rullstol och med stor smärta i benet – men han kunde efter genomfört pass ändå berätta om glädjen att äntligen vara igång med nya uppdraget.

Lokaltidningarna uppmärksammade att Bosko var i farten – och var nyfikna på hur ont han hade.

– Jag kan säga såhär, jag spydde på träningen. Jag har fruktansvärt ont och tar tabletter men de hjälper inte riktigt. Det är ju så mycket som de har gjort, ben och nya grejer. Man får leva med det, så är det bara, kommenterade Bosko till GP.

Han berättade också att det inte var aktuellt att stanna kvar i sjuksängen och vila istället.

– Jag löser inte det. Jag måste ta mitt ansvar och sätta min prägel på laget, det kan jag inte göra om jag inte är här. Sen om vi ska vara ärliga så hade två veckor till nog hjälpt. Men det fanns inget att diskutera, det är jag som bestämmer och jag ville ha det så, säger han och fortsätter.

– GAIS ser min hälsa framför fotbollen, jag är mer tvärtom. Att vara så länge borta från fotbollen har varit pain in the ass, avslöjade han för GP.

Bosko fick också frågor om hur GAIS ska spela under hans ledning.

– För mig handlar det om att sätta ett vägvinnande spel. Hur anfaller vi? Hur ger vi motståndarna så lite tid som möjligt. Det är det i stora drag, sen vill jag att vi skapar så mycket målchanser som vi kan.

Orovic är ju känd för att hans lag ska ha mycket bollinnehav, vara spelförande och med effektivt passningsspel och så vill han ha det i GAIS också – fast på lite sikt. Han tror inte att det går att införa på kort sikt men vill att laget utvecklas åt det hållet.

Även GT var intresserade av att få veta mer om hur Boskos första träning varit och hur hans GAIS kommer att skilja sig från vad supportrarna sett under vårsäsongen.

– Man får inte vara dum och ändra på allt för fort. Det kommer inte att gå att få allt precis som jag vill ha det direkt. Men försvarsspelet kommer att vara viktigt, att vi försvarar oss på det sättet jag vill, berättade han för GT.

Andra lag som Bosko tränat har ofta spelat med en hög press för att ge motståndarna så lite tid som möjligt och att vinna bollen så högt upp i planen som möjligt. Det kan bli fallet även i GAIS.

– Det betyder att ge motståndarna mindre tid med bollen. En fotbollsplan är 100 meter, du kan gå in i press vid 70, 40 eller 30 meter. Men det viktigaste är att när vi väl pressar så gör vi det synkroniserat och mycket mer aggressivt.

Orovic kunde också berätta att han tror att spelarna gillar hans idéer och att det reagerat positivt på hur han vill att laget ska agera.

Nästa match för GAIS är 24 juli när Öster kommer på besök till Gamla Ullevi.

Foto: Andreas Björnberg