GAIS-Gefle-6

Bosko inför Gefle: Glöd och noggrannhet blir avgörande

På måndagskvällen avslutas Superettans 26:e omgång med att GAIS tar sig an seriejumbon Gefle IF på bortaplan. Med fem omgångar kvar har Makrillarna ett tufft läge där närheten till kvalstrecket ställer ett högt krav på att ta poäng på Gavlevallen.

Under söndagen genomförde GAIS en matchförberedande träning på konstgräset på Ruddalen och begav sig efter lunch mot Gävle. GAIS.se fick tag på tränare Bosko Orovic när laget satt sig på bussen mot norr för att stämma av läget inför den viktiga matchen.

Hej Bosko, hur går resan mot Gävle?

– Tack, det går bara fint. Det är en lång resa men vi är väldigt glada och tacksamma för att vi kan åka upp dagen innan. Denna gång är det Specialkarosser och tidigare ordföranden Tomas Andersson som klivit in och hjälpt oss få bra förutsättningar inför matchen.

Senast blev det 1-1 mot HIF, vad har ni tagit mer er från den matchen?

– Jag tycker att vi gör en ok match som helhet efter en inledning där HIF var bättre. Vi höjer oss i andra halvlek och får till en kvittering som där och då kändes rättvis. Sedan blir vi ju tillbakapressade i slutet och de har flera chanser att avgöra men vi lyckades stå emot på ett bra sätt.

– Vi visade bra inställning och att vi är beredda att kriga när så behövs. Vi vill ju alltid vinna de matcher vi spelar men HIF har ett bra lag och vi tar med oss poängen och delar av insatsen inför kommande matcher.

Nu väntar Gefle IF på bortaplan, vad är det som väntar oss?

– Gefle har en utsatt position och vi förväntar oss att möta ett lag som krigar för sin existens. De har gjort några bra prestationer på sistone och slog till exempel HBK för ett par veckor sedan och de såg bra ut mot Öster i förra omgången men fick då nöja sig med ett kryss. Det kommer att bli en tuff match men vi åker såklart upp till matchen för att få med oss poäng hem.

Vilken typ av matchbild förväntar du dig?

– Mycket har hänt sedan vi mötte Gefle på Gamla Ullevi i våras då de parkerade bussen och hoppades på omställningar. Nu på slutet har de varierat sin uppställning en del slutet och anpassat uppställningen efter motståndet. I vissa matcher har de kört på med ett 3-5-2-system men de har också roterat till 4-3-3 eller 4-2-3-1.

– Vi har en god idé om hur de kommer att spela mot oss och jag tror också att vi kommer att få se ett lag som försöker sätta sin press högt. Jag tror att de kommer att försöka att spela ganska direkt och vi måste undvika att tappa boll i fel lägen.

Hur har ni resonerat när ni satt ihop matchplanen?

– Självklart har vi en matchplan som utgår ifrån att vi vill föra spelet så att vi kan göra det svårt för Gefle. Men under slutspurten är det inte taktiska drag som kommer att vara avgörande utan snarare att man kan tackla de utmaningar som väntar. Vi har bara viktiga matcher kvar och mycket kommer att handla om att våga och att inte vika undan för uppgiften som väntar. Det gäller att vi kan visa upp samma glöd som vi hade mot HIF och vi måste behålla fokus och noggrannhet under 90+3 minuter, det kommer att bli avgörande och är mycket viktigare aspekter än att prata om löpvägar och spelytor.

Vad talar för att vi får se en bra prestation under matchen? 

– Vi märker av en stämning av tillförsikt i truppen, killarna tror på lagets kapacitet och vi har både mot Degerfors och HIF gjort bra prestationer. Kan vi upprepa den typen av insats så kommer vi att ha bra chans att få med oss ett resultat mot Gefle. Sedan är vi ju väldigt nöjda med att vi har fått möjlighet att resa upp redan dagen före match, det kommer att göra att vi slipper spela med en lång bussresa i benen. Jag tror och hoppas att killarna är redo inför uppgiften.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Gefle IF – GAIS.
När: Måndag 8/10, kl. 19.00.
Var: Gavlevallen.
Domare: Nermin Cisic.
Avstängda: Inga spelare avstängda inför matchen.

Matchtruppen
GAIS matchtrupp publiceras separat under måndagen.

Poängligan
GAIS interna poängliga ser inför matchen ut som följer:

10 poäng: Edin Hamidovic (9+2).
7 poäng: Andreas Östling (5+2).
6 poäng: Jesper Westermark (6+0) och Calle Wede (2+4).
5 poäng: Marcus Bergholtz (2+3).
4 poäng:  Jonas Lindberg (1+3).
3 poäng: Ajdin Zeljkovic (3+0).
2 poäng: Dusan Djuric (2+0), Aiden Harvey (0+2) Karl Bohm (2+0), Leonard Pllana (0+2) och Mahmoud Eid (1+1).
1 poäng: Niclas Andersén (0+1) Johan Svahn (0+1), Niklas Olsson (0+1) och självmål (1+0).

Varningsligan
GAIS interna varningsliga ser inför matchen ut som följer:

6 varningar: Niklas Olsson.
5 varningar: Niclas Andersén.
4 varningar: Calle Nyström.
3 varningar: Andreas Östling och Jesper Westermark.
2 varningar: Alexander Angelin, Dusan Djuric, Edin Hamidovic, Emin Grodanic och Mahmoud Eid.
1 varning: Ajdin Zeljkovic, Daniel Janevski, Daniel Bennassar Nilsson, Erik Westermark, Karl Bohm och Marcus Bergholtz.