SBOV-3

Björn Andersson lägger skorna på hyllan

En stor fotbollsspelare med ett stort GAIS-hjärta har tyvärr bestämt sig för att avsluta sin fotbollskarriär. Det är lagets störste, bästa och vackraste spelare som nu lägger skorna på hyllan, Björn Andersson.

GAIS.se publicerar idag en artikel där vi återger lite av allt som hänt under Björns långa karriär och den hittar du här. Men har självklart också pratat med Björn för att höra hur han tänker kring sitt beslut.

Björn, vi har förstått att du planerar att avsluta din karriär. Vad har du att säga om det?

– Först och främst vill jag säga stort TACK!

Utveckla!

– Jag vill rikta ett stort tack till alla Gaisare för supporten jag och laget fått både på hemma- och bortaplan under de sju år jag varit i klubben. Det är med stolthet jag burit den grönsvarta tröjan.

– Tack också till alla spelare, tränare och övriga inom GAIS organisation som jag haft glädjen att arbeta med under alla dessa år. Tack också till alla som har gjort och gör ideella insatser för klubben.

Får supportrarna möjlighet att säga tack tillbaka på söndag?

Kanske inte i matchtröja, tyvärr. Jag har för närvarande en skada i mitt lår, så får se om jag får möjlighet till någon mer speltid under denna säsongen.

Vad skulle du säga att det är som har utmärkt dig som fotbollsspelare?

Det är nog viljan att vinna och ge allt, samt passningsspelet och närkampsspelet. Vilja att utvecklas och bli bättre har också alltid funnits där.

Vad kommer du minnas bäst ifrån dina år i GAIS?

– Det har varit en häftig upplevelse att se och höra alla Gaisare när man springer ut till match. Inte minst när man vunnit och då får fira tillsammans. Den kicken tror jag är svår att få i något annat sammanhang, och som nu kommer att sakna.

– Jag kommer ta med mig flera härliga minnen från åren i både Allsvenskan och Superettan. Det är svårt att ta ut några enskilda minnen.

GAIS säger tack och lycka till Björn och hoppas att vi ses på matcherna framöver och att vi då får höra den legendariska ramsan. Störst, bäst och vackrast – Björn Andersson.