bjorkeryd

Björkeryd borta resten av säsongen

David Björkeryd har spelat färdigt för den här säsongen. Muskelbristningen i låret, som han fick i matchen mot Östersund, beräknas ta minst sex veckor att läka.
 
– Det är förstås deppigt, men nu får jag satsa på att hjälpa till på träningarna med att ge grabbarna all positiv energi inför de resterande matcherna.
Efter sin knäskada hann David spela sex matcher innan han blev skadad igen.
– Knät känns fortfarande super och det här var väldigt oturligt. Kanske är det så att kroppen säger ifrån, när den är ovan att vara igång i så hög takt. Men det är dessvärre en del av den här sporten.
Men det gick bra för dig i de matcher du hann spela?
– Ja, jag var väl mest motiverad av alla på planen. Jag ville så gärna visa att jag är en bra spelare, visa varför GAIS värvat mig.
Nu får du följa de sista matcherna från läktaren, är det mer nervöst?
– Absolut, det är ju fruktansvärt att vara fotbollssupporter, skrattar David.
– Vi spelare är nog inte direkt nervösa. Det är klart att tabelläget inte är bra och det är individuellt hur man tacklar det. Men vi vet vad vi behöver göra och vi förbereder oss maximalt, inte minst mentalt. Nu handlar det om att ladda med positiv energi.
Och David hoppas och räknar med hjälp från läktaren med just den biten.
– Vi har fantastiska supportrar, som gör det så mycket lättare att spela. Det är en stor fördel, menar David och avslutar:
-Det här löser vi!
Text: Carin Linnér
Nästa match spelas söndagen den 18 oktober. Se till att vara där och bidra med den positiva energin!