erik_gais_se

Bergkvist blir ny klubbchef för GAIS

GAIS marknadschef Erik Bergkvist tar klivet upp och blir tillförordnad klubbchef. Tjänsten tillsattes redan för två veckor sedan.

– Det är en jätteutmaning, men likväl oerhört smickrande att erbjudas uppdraget. Jag hade inte tackat Ja om jag inte kände att jag kunde ta ansvaret fullt ut. Den respekten har jag för klubben och medlemmarna.

Efter förra säsongen genomförde GAIS en omorganisation. Då blev Erik Bergkvist ny Kansli- och marknadschef. Sedan flera år är han dessutom GAIS Supporter Liaison Officer (SLO). En tjänst som nu inte längre bedöms kombinerbar och den delen av uppdraget kommer förändras framöver.

– Organisationen har nu verkat en tid och vi känner att det är dags att ta ytterligare steg. GAIS har fått och får kämpa mycket hårt för att fortsatt spela elitfotboll, samt klara detta ekonomiskt. Det är krävande för GAIS att komma loss från de problem föreningen har i bagaget och den utmaningen får inte underskattas, säger Tomas Andersson, GAIS ordförande.

Nu stärker GAIS organisationen ytterligare, ledningsmässigt, genom att Erik Bergkvist blir tillförordnad klubbchef – till att börja med under resten av 2016.

– En lösning som känns helrätt och mycket bra för vårt GAIS, säger Andersson. Erik har under åren arbetat med det mesta i föreningen och successivt skaffat sig en gedigen erfarenhet om såväl stort som smått. Jag är personligen väldigt glad och nöjd över att just Erik, med lång bakgrund inom GAIS och den person han är, får  – och tar – detta uppdrag. Som klubbchef kan han i ännu högre grad hjälpa GAIS framåt på bästa möjliga sätt. Jag har en stark tro på att detta blir riktigt bra för föreningen, säger Tomas Andersson.

GAIS har öppnat starkt efter sommaruppehållet i Superettan. Tre matcher har inneburit nio poäng; segrar mot Varberg och Assyriska hemma och mot Frej borta.

– Före uppehållet visade vi prov på fint och starkt spel under perioder i många matcher, men fick dåligt betalt poängmässigt. På tok för många matcher slutade oavgjort. Därför är det skönt att vi rivstartat på det här viset nu efter uppehållet, säger Erik Bergkvist.

–Lite extra krydda är att våra nyförvärv verkligen visat framfötterna. Dardan Rexhepi och Robin Book har svarat för både mål och assister som bidragit till vår fina start på hösten.

– Jag hoppas och tror att vi gör en fin andra halva i Superettan och klättrar en bit i tabellen. Jag och kollegorna i GAIS kommer jobba vidare med att få vår slimmade organisation att sätta sig. Det blir en spännande och stimulerande höst i och kring GAIS, säger Erik Bergkvist. Just nu ligger dock allt fokus på tisdagens derby mot ÖIS.