08-Craig-Henderson-GAIS-ÅFF-2-980x500

Avslut med spelare i a-truppen

Efter säsongsavslut så har samtliga spelare informerats om hur GAIS ser på framtiden och eventuella samarbeten eller avslut. Chefstränare Benjamin Westman som ansvarar för lagbygget och sin trupp är den som också haft dessa spelarsamtal.

Om en spelare erbjuds förlängning i GAIS eller inte påverkas av en rad olika parametrar. Självklart är kompetens på planen en stor grundförutsättning för att satsa vidare på samarbeten. Andra aspekter är exempelvis skadehistorik, lönenivå, generell belastningstålighet med mycket träningsbortfall som resultat, liksom troligt antal spelade matcher i startelvan.

Ytterligare en aspekt är professionell inställning till yrket fotbollsspelare och hur man ser på sin roll i laget och vilket ansvar man tar för klubben. Här finns också andra sociala parametrar som ibland kan påverka.

Allt ovan och mer därtill vägs samman vid bedömningen och i vissa fall är det någon faktor som påverkar mer eller mindre åt något håll i ett beslut. I de allra flesta fall är det däremot hur bra en spelare faktiskt är på plan som avgör.

Följande spelare har i nuläget inte erbjudits nytt kontrakt

Johan Lundgren
Liam Davis
Craig Henderson

Vi tackar denna trio för tiden i grönsvart och många fina minnen. Vi passar också på att önska ett varmt lycka till i framtiden.

Tidigare har också Danny Ervik lämnat GAIS och skrivit ett avtal med ÖIS.

GAIS för samtal med samtliga övriga spelare.