svahn_J

Assistkungen Johan Svahn klar för GAIS

GAIS kan idag presentera ytterligare ett nyförvärv inför säsongen 2017. Det är den välmeriterade 28-årige Johan Svahn som ansluter till klubben. Johan kommer närmast från IFK Värnamo där han under året vann hela Superettans assistliga.

Det är en poängspelare som GAIS kontrakterat. Hela elva assister kryddat med fyra mål stod Johan för under årets säsong för IFK Värnamo. En säsong som kom att bli hans enda i klubben. Dessförinnan har han representerat Halmstad BK och spelat åtta säsonger i Falkenbergs FF. Bland annat var han tillsammans med Dan Keat med om att föra upp de gultröjade till Allsvenskan.

– Johan har ett väl utvecklat spelsinne, vilket han visat under året i Värnamo, berömmer GAIS tränare Benjamin Westman sitt nytillskott.

– Om matchen står och väger så kan det vara till exempel en fast situation som blir avgörande och där får vi ett vapen i och med Johan, fortsätter Benjamin. Han är också ett välbekant ansikte och har spelat bland annat med Dan Keat och Patrik Ingelsten. Att han är acklimatiserad till Superettan är ett plus.

Även GAIS nytillträdde sportchef Patrik Ingelsten är nöjd med påskriften:

– Det är viktigt att vi anställer personer som vill vara I GAIS och den miljö som vi erbjuder och befinner oss i. Johan är ödmjuk och jobbar stenhårt på bade träning och match. Han är spelintelligent och har en fantastisk högerfot!

– Som forward vill man ha killer som söker de avgörande passningarna och som vågar slå dem. Där passar Johan bra in, vilket bevisas av att han vann assistligan i serien under året. Detta trots att Värnamo kom ganska långt ned, avslutar Patrik.

Huvudpersonen själv är också nöjd med sitt klubbval och ser framtiden med tillförsikt an:

– Det känns spännande och det känns att GAIS har något bra på gång inför nästa säsong! Det är något jag vill vara med om, att ta tillbaka klubben dit de ska vara!

Johan bekräftar också ovanstående bild av honom själv som spelare när hans främsta egenskaper som fotbollsspelare förs på tal:

– Jag ser mig som en spel- och passningskicklig fotbollspelare. Jag brukar beskrivas som bra på fasta situationer och har ett bra tillslag.  Brukar också vara med när det är målchanser och när det blir farligt.

– Det ska bli kul att spela för GAIS. Nu tar vi oss tillbaka där vi ska vara, i Allsvenskan!

GAIS hälsar Johan varmt välkommen och ett stort lycka till!