Arian-Kabashi-2

Arian Kabashi klar för GAIS

IF Elfsborgs lovande anfallare Arian Kabashi är klar för GAIS inför säsongen 2019.

Arian Kabashi kommer ursprungligen från Hestrafors men flyttade redan som 14-åring till Borås och har sedan dess varit en av de största offensiva talangerna i klubbens ungdomsled. Han var bland annat med och blev Svensk Mästare för U17-klassen och målade då också i finalen mot BP. När sajten Fotbolldirekt 2015 satte ihop en lista över landets största anfallslöften var Arian med på listan, dock en bit efter namn som t ex Jordan Larsson och Joel Asoro.

Inför säsongen 2017 fick han ett lärlingskontrakt med Elfsborg och gjorde tillräckligt avtryck i truppen, bland annat genom att debutera och öppna sitt målkonto i seniorsammanhang i Svenska Cupen, för att andra klubbar skulle börja bli intresserade. Arian fanns då bland annat på GAIS radar men eftersom han fick ett A-kontrakt hos IFE så stannade han kvar på Borås Arena. Under säsongen som gick gjorde han ånyo framträdanden och mål i Svenska Cupen, men i Allsvenskan har han fått nöja sig med fem inhopp.

Inför den kommande säsongen har parterna kommit överens om ett låneavtal på sex månader, men där GAIS därefter har en option som innebär att man kan göra övergången permanent till sommaren och då avseende 2019-2020.

Bosko Orovic kommenterar det senaste tillskottet i truppen så här:

– Vi har följt Arian under en tid och det råder ingen tvekan om att han har stor potential. Han är kvick, bollsäker, har bra blick för spelet och kan spela på flera offensiva positioner. För hans utveckling så är det viktigt att få spela seniormatcher och hos oss kommer han att aspirera på en startplats per omgående. Vi hoppas att han kommer att ta ytterligare steg i sin utveckling under våren och att han kommer att bli kvar i GAIS under längre tid.

Vi önskar Arian välkommen till GAIS och säger stort lycka till!

Bildcredd: Fotbolldirekt.se