Arbetet med nya konstgräsplanen är igång

Efter mycket arbete och många turer inleddes under måndagen äntligen arbetet med GAIS nya konstgräsplan.

Arbetet kommer att fortgå under cirka tre veckor och överst på att göra-listan står att få bort befintlig plastmatta och att installera ny belysning runt planen. Därefter kommer arbetet med det nya underlaget att inledas och förhoppningsvis ska det kunna spelas fotboll på planen innan juli är till ända.

Bengt Jildmalm, ledamot av GAIS styrelse, som har drivit arbetet med upphandling och finansiering av konstgräsplanen kommenterar:

– Vår leverantör är Unisport och entreprenaden är igång med sitt uppdrag. Just nu tar man bort granulat och sand och därefter kommer man att lyfta bort den befintliga planen. Även arbetet med ny belysning är på gång och bör vara klart under veckan. Därefter sker markarbeten under första halvan av juli och den nya mattan kommer till Gaisgården i mitten av juli.

Jonas Andersson, ordförande i GAIS, som var på plats och tog ett symboliskt första spadtag när arbetet startade kommenterar:

– En ny konstgräsplan har ju varit på tapeten under många år och det är såklart jätteroligt att vi äntligen är igång. Bengt har gjort ett fantastiskt arbete för att få igång projektet och nu hoppas vi att allt ska kunna rulla på enligt plan. Detta är ett oerhört viktigt steg för klubben och kommer att ge både akademi och A-lag väsentligt bättre förutsättningar för att driva en professionell verksamhet.

Foto: Christine Odding