Elfsborg-GAIS-2

Åk med supporterföreningarna till Borås på söndag

På söndag väntar bortamatch mot Norrby IF och både Gårdakvarnen och Makrillarna kör bussar till Borås.

GAIS avslutade vårsäsongen med att besegra Norrby IF med 4-1 och kunde därefter ta välförtjänt sommarvila. När nu tredje matchen under höstsäsongen  står för dörren är det ånyo Boråslaget som står för motståndet och denna gång är Borås Arena skådeplats för drabbningen. Med bara fyra poäng ner till kvalhotade Norrby lär detta bli en match med höga insatser. En seger för GAIS skulle innebära att vi seglar i från bottenstriden och in på säkrare mark. För att underlätta detta krävs maximalt stöd från våra supportrar på Borås Arena på söndag.

Den minnesgode kommer ihåg att GAIS redan spelat på nämnda plats två gånger tidigare i år, dels var det i Svenska cupen då Elfsborg besegrades med 3-2 och i seriens andra omgång då Värnamo besegrades med 2-1. I båda fallen har GAIS haft fantastiskt publikstöd och klubben hoppas självklart att så blir fallet även i tredje matchen på nämnda arena.

På söndag kl. 17.30 är det dags för återbesök på arenan i knallebygden och du har som vanligt möjlighet att ta sällskap med andra gaisare på vägen dit, för både Makrillarna och Gårdakvarnen kör bussar till matchen. Häng med till Borås på söndag och stötta Atleterna till tre poäng. Läs mer om resorna och boka din plats i bussen via länkarna nedan.

Res med Makrillarna

Makrillarnas buss avgår från Heden (Exercishuset) kl. 14.00. Priset ligger på 75 kr för medlemmar i Makrillarna och ungdomar upp till och med 17 år. Övriga betalar 150 kr. Du anmäler dig via denna länk.

Res med Gårdakvarnen

Inför resan till Borås kommer nyheten att Gårdakvarnen förutom sina vanliga bussar också kör en tjejbuss – dessutom är den senare sponsrad av överskott från Tony Baloghs bok ”Grönsvart passion – 25 samtal om GAIS”. Ordinarie bussar kostar 150 kr och tjejbussen 50 kr, avresa är kl. 16.00 från Nya Ullevi (Skånegatan). Du anmäler dig via denna länk.

Värnamo-4

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Norrby IF-GAIS
När: Söndag kl. 17.30.
Var: Borås Arena.
Domare: Ej offentliggjort.
Avstängda: Daniel Janevski, GAIS.

Biljetter
GAIS rekommenderar som vanligt att du köper biljett i förväg för att slippa köer på matchdagen. Du löser förköp enkelt via denna länk.

Matchtruppen
GAIS matchtrupp publiceras som vanligt på GAIS.se dagen före match.

Poängligan

7 poäng: Edin Hamidovic (6+1).
6 poäng: Jesper Westermark (6+0).
5 poäng: Andreas Östling (3+2).
4 poäng: Calle Wede (2+2) och och Jonas Lindberg (1+3).
3 poäng: Ajdin Zeljkovic (3+0), Marcus Bergholtz (1+2).
2 poäng: Dusan Djuric (2+0), Aiden Harvey (0+2).
1 poäng: Karl Bohm (1+0), Niclas Andersén (0+1) Johan Svahn (0+1) och Niklas Olsson (0+1).