anton_wede_gais

Anton Wede förstärker GAIS

Anton Wede, med Allsvensk rutin från Falkenbergs FF och Helsingborgs IF, förstärker GAIS med start från och med måndag.  Kontraktet är skrivet över säsongen 2018  

Den 27-årige Fagerstasonen började sin karriär i Västanfors IF, en ort som annars mer förknippas med bandy. Snart visade han prov på sådan talang att flyttlasset gick till IF Elfsborg när han bara var 16 år. Han kom sedan att lånas ut till Falkenbergs FF där både han och tvillingbrodern Calle slog igenom rejält.

2015 värvades Anton till Helsingborgs IF av den tidigare FFF-tränaren Henke Larsson. Under 2016 utmärkte han sig positivt i ett annars blekt HIF vilket gjorde att han blev utsedd till Årets HIF:are.

GAIS lagledning med Bosko Orovic,  Patrik Ingelsten och Conor Mc Donagh är mycket positiva till nyförvärvet. Ingelsten som har spelat ihop med Anton i FFF kommenterar:

– Anton har haft lite svårare att ta en ordinarie plats i HIF i år än under Henke Larsson, men jag känner ju honom väl och vet vilken bra spelare och kille som det handlar om, säger Ingelsten som haft fullt upp med att sy ihop detaljerna  i övergången.

– För mig är Anton en bra allsvensk spelare och vi har drivit detta hårt sedan vi förstod att möjligheten att få loss honom fanns,ä. Anton är en kanonkille som kommer att passa jättebra in i GAIS.

Bosko Orovic har varit delaktig i diskussionerna med Wede och verkar lika nöjd.

– Det är en spelare som kan göra nytta på flera positioner, både på centralt mittfält och på kanten. Jag har haft koll på honom i flera år och det var ett enkelt beslut att försöka få honom till klubben. Han är inte bara en poängspelare utan kommer också att bidra med sitt slit och hårda arbete för laget, kommenterar Orovic.

– Dessutom är jag glad för att diskussionerna med HIF har gått så bra och att vi skriver ett kontrakt med Anton istället för att behöva låna spelare av en konkurrent, forsätter GAIS nye huvudtränare. Nu blir han ju en i laget fullt ut direkt

Anton Wede ansluter till GAIS per omgående och kommer att börja träna med laget på måndag. Kontraktet är skrivet över säsongen 2018 men har en klausul som gör att det kan avslutas efter höstsäsongen.