Dan-Keat

Äntligen dags för Plastpremiär

På lördag 4 februari klockan 17.00 går säsongens Plastpremiär av stapeln när GAIS möter Norrby IF på Valhalla.  Redan klockan 13.00 samma dag samlas vi för medlemsmöte och upptaktsträff på Ullevi.

Det är aldrig så enkelt att vara supporter som under försäsongen (nåja, när man vinner med 7-0 mot det eviga konkursboet Ängelholm så är det också ganska enkelt). Säsongen är ännu ett oskrivet blad och alla förväntningar och förhoppningar kan fortfarande slå in. En återkommande högtidsstund under denna fas av säsongen är Plastpremiären, GAIS första hemmamatch på plastmattan på Valhalla.

Förra helgens seger mot Utsiktens BK gav mersmak och vi är helt säkert många som ser fram emot att se Atleterna beträda planen på klassiska Valhalla IP.

Norrby IF – dubbelt premiärmotstånd

Det är alltså Norrby IF som är GAIS motståndare på lördag och vi känner igen blåtröjorna som en av nykomlingarna i årets Superettan. Hos knallarna återfinns flera bekanta ansikten, t ex hittar vi de tidigare gaisarna Skhelqim Krasniqi, Gzim Istrefi och Marcus Översjö i truppen.  Apropå plast, Norrby är som bekant från Borås och är även GAIS premiärmotståndare i Superettan 2017. Söndagen den 2 april möter Atleterna Norrby på Borås Arena, även det en form av plastpremiär.

Avsparkstiden för lördagens match är satt till 17:00, men du är som sagt välkommen till (stora) Ullevi redan klockan 13.00 samma dag för medlemsmöte och en timme senare drar vi igång årets upptaktsträff. Då blir det som vanligt chans att köpa årskort och souvenirer, och kanske ta något att äta eller dricka i baren, innan man beger sig till Valhalla för att stötta Grönsvart.

Plastpremiärer – en gammal och kär tradition

Försäsongens många träningsmatcher är inte nödvändigtvis tillställningar som etsar sig fast i minnet. Men Plastpremiärerna är kanske undantaget som bekräftar regeln och dessa matcher brukar finnas kvar i minnesbanken – du kommer kanske till exempel ihåg dessa Plastpremiärer?

2016 GAIS – Halmstad 1-1
Den minnesgode minns förra årets plastpremiär mot numera allsvenska Halmstad BK. En jämn tillställning som slutade 1-1 men med en bitter eftersmak för GAIS då Dan Keat ådrog sig en fotskada. (Bilden är för övrigt från just den matchen).

2012 GAIS – Örgryte IS 1-0
Att besegra seglarjackorna är något man sällan glömmer så inte heller denna plastpremiär. Segermålet gjordes av Wanderson Do Carmo. Och om vi minns rätt så var det innan de rödblå blev Fotbollsföreningen från stadens östra delar.

2009 GAIS – Elfsborg 2-0
Senast plastpremiären bjöd på motstånd Borås stod gulsvarta Elfsborg för motståndet. Den grönsvarta segern kunde skrivas till 2-0 efter mål av Richard Ekunde och Wanderson do Carmo.

Välkommen till Plastpremiären GAIS – Norrby IF på lördag kl. 17.00.

Text: Axel Fälth