sbov-1

Andersson, Old och Singh tillbaka i matchtruppen

I säsongens sista hemmamatch för GAIS står Dalkurds FF från (åtminstone i skrivande stund) Borlänge. Bortalaget måste vinna för att ha chans att utmana Halmstad om den allsvenska kvalplatsen medan GAIS vill avsluta säsongen snyggt med ännu en hemmavinst.

GAIS kommer som bekant från en förlust mot Åtvidaberg i förra omgången och de kommer att vara revanschsugna spelare som kliver in på Gamla Ullevis gräs under söndagen. GAIS.se sökte upp huvudtränare Benjamin Westman för att kolla hur läget är i laget inför söndagens match.

Hur ser du på matchen mot Åtvidaberg nu med några dagars distans?

– Att det var en märklig tillställning. Vi skapar mycket och borde gjort flera mål, vi hade friläge vid ett tillfälle och deras målvakt tokräddade vid ett annat. Trots det går vi in i halvtidsvila med underläge. I andra kommer vi ut och får kontakt i och med reduceringsmålet men så gör Åtvidaberg mål istället. Det fanns ändå en del att ta med sig tycker jag i form av fina kombinationer och att vi hittar varandra fint i bra positioner.

Hur har veckan varit?

– Den har som helhet varit bra, men lite stökig också efter skriverierna om GAIS. Jag har såklart pratat med spelarna om det  och min uppfattning är att vi har riktigt bra stämning i gruppen. Men för säkerhets skull har jag också pratat lite extra med de spelare som varit med några år. Det som kommer fram då är att vi har bättre stämning i truppen än vad vi haft under de tidigare åren i Superettan och det känns ju bra att höra.

Vad har ni lagt extra krut på inför matchen mot Dalkurd?

– VI har tränat omställningar, det behövdes tyckte vi efter matchen mot Åtvidaberg. Vi har kollat på Dalkurds svagheter, de är ett väldigt skickligt lag men vi vet att de attackerar med mycket folk och vi har kollat på hur vi kan straffa dem – men hur går jag inte in på här.

Vad hoppas du få se av spelarna imorgon?

Att man inser att det är säsongens sista match på hemmaplan. Att man vill ge publiken ett fint avslut på säsongen hemma. Jag vill dessutom se samma inställning som mot Halmstad hemma då vi hade chansen att förstöra för dem. Nu har vi chansen att ställa till det för Dalkurd då de kan ta sig upp till kvalplatsen så jag vill att vi ska komma in till matchen som vi gjorde mot Halmstad BK.

Några förändringar i truppen?

Ja, Luther Singh, Steven Old och Björn Andersson tillkommer i truppen medan Craig Henderson utgår eftersom han är avstängd.

Som du kunde läsa på GAIS.se igår så kommer Björn Andersson att avsluta sin fotbollskarriär efter denna säsongen och vi hoppas på stor uppslutning till matchen för att ge honom en värdig avtackning.

Dessutom vill klubben gärna hålla avståndet till Häcken i Göteborgs publikliga, men då krävs det förmodligen en riktigt bra publiksiffra i morgon. Men den kommer att hjälpas upp av det stora bortafölje som förväntas komma till Gamla Ullevi. Det gör det såklart också extra viktigt att så många Gaisare som möjligt dyker upp för att visa var skåpet ska stå såväl på platsen som på läktaren.

Truppen
Tommy Vaiho, Jesper Johansson, Danny Ervik, Calle Nyström, Johan Ramhorn, Björn Andersson, Steven Old, Luther Singh, Malcolm Moenza, James Sinclair, Felix Kasper, Robin Book, Johan Lundgren, Liam Lloyd Davies, Kieron Cadogan, Pascal Olsson, Luka Mijaljevic, Dardan Rexhepi och Alibek Aliev.

Detaljerna
Vad: GAIS-Dalkurds FF.
När: 30:e oktober, kl. 15.00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Adnan Jukic, Falkenberg.
Avstängda: Craig Henderson, GAIS och Oke Akpoveta, Dalkurds FF.

Biljetter
Du köper enklast din biljett via denna länk. Det går också att köpa biljett i kassorna på matchdagen.

TEXT: Tobias Hurtig