alla_mohideen2

Allan Mohideen klar för GAIS

GAIS har gjort klart med ytterligare en spelare till truppen inför säsongen 2018. Efter att uppstarten på året störts av några skador så fattade Bosko Orovic beslutet att det var läge att ta det säkra före det osäkra och nu har Allan Mohideen skrivit på för Makrillarna.

GAIS A-lagstrupp spikades i samband med att Jonas Lindberg blev klar för klubben. Eller åtminstone var det tränare Bosko Orovics tro att så var fallet. Men när det i veckan stod klart att Daniel Bennassar Nilsson kommer att behöva opereras för de fotproblem som han varit drabbad av under försäsongen så kom situationen i ett annat läge. Bosko berättar:

– Ja, det var ju ett trist besked för Daniel att det skulle behövas operation. Men vi får se fram emot att han kanske är tillbaka framåt sommaren och att han då kan vara med och bidra till laget igen.

– När jag fick klart för mig hur det stod till så ville jag såklart gärna ta in en ersättare, inte minst med tanke på att även Daniel Janevski och Stefan Ilic också brottats med skadebekymmer nu i uppstarten. Men eftersom Johan Svahn är på god väg tillbaka så blev det naturligt att titta på andra positioner än den som Bennassar Nilsson spelat på och då var valet att prata med Allan enkelt.

– Allan kan spela wingback och ytterback, men funkar också väldigt bra i en trebackslinje och jag har sett honom spela i alla de positionerna. Jag har ju haft honom som spelare i både Qviding och Utsikten och känner honom väldigt väl både som person och spelare. Man kan säga att det är en Niclas Andersén-kopia och därmed förstår alla att han kan ha mycket att tillföra laget.

– Han är en väldigt professionell och vältränad spelare som tar sin idrott på stort allvar. Han tränar, äter och vilar rätt och är verkligen en atlet. Sedan är han snabb vilket jag gillar och han har ju hävdat sig utmärkt i Superettan tidigare under åren i Ljungskile.

GAIS.se får tag på Allan Mohideen per telefon när pappersarbetet är avklarat och bläcket på kontraktet har torkat.

Välkommen till GAIS, Allan!

– Tack så mycket. Jag har haft kontakt med Bosko under ett tag och det är ingen hemlighet att jag verkligen ville att detta skulle gå i lås. Så nu känns det riktigt bra att ha skrivit på för klubben och jag ser verkligen fram emot säsongen.

Du har ju haft Bosko som tränare tidigare så du vet vad som väntar?

– Ja, det har jag och jag gillar verkligen hans sätt att se på hur fotboll ska spelas. Det är en modern spelmodell som är rolig för oss spelare och som är attraktiv att titta på. Jag tycker att det fortfarande är en filosofi som är ganska ovanlig men den passar perfekt för mig. Jag brinner för laget, gillar att jaga motståndaren och har bra bollbehandling.

Kan du berätta lite om vad du är för en typ av spelare?

– Jag ser mig själv som en kantspelare, det är där som jag tycker att jag kommer bäst till min rätt. Om man ska nämna några egenskaper så är jag en aggressiv och kraftfull spelare, löpstark och med bra teknik. Men min syn på fotboll utmärks kanske annars av att jag sliter för laget och alltid gör jobbet till 100% oavsett matchbild.

– Tidigare har jag spelat wingback både till höger och vänster eftersom jag är bekväm att slå inlägg och skjuta med båda fötterna. I den positionen så kan jag också nyttja min aggressivitet på bästa sätt både i försvars- och anfallsspel. Men jag har också spelat mittback till höger i trebackslinje så det är också en position som funkar bra.

Du känner inte bara Bosko utan har också spelat ihop med ett par av killarna i truppen tidigare. Vilka handlar det om?

– Ja, just det. Jag känner ju Marcus Bergholtz, Jesper Westermark och Niklas Olsson från tiden i Utsikten och även Niclas Andersén och Jonas Lindberg från tiden i Ljungskile. Det är ju bra killar som det ska bli kul att spela med igen.

Allan är född och uppvuxen i Göteborg och har tidigare representerat IFK Göteborg, Qviding FIF, Ljungskile SK och nu senast Utsiktens BK. Men faktum är att han även är landslagsmeriterad, men då inte i det svenska landslaget utan för Irak. Han förklarar hur det hela ligger till:

– Ja, när jag spelade i Superettan i Ljungskile så fick Iraks landslag upp ögonen för mig. Min pappa är från Irak och de har bra koll på spelare med irakisk bakgrund i Sverige.

– Jag blev inbjuden till ett landslagsläger i Irak och var på plats där i tolv dagar och gjorde tillräckligt bra ifrån mig för att de skulle visa fortsatt intresse. Det gjorde att vi höll kontakten och att jag var med på fler läger och i augusti 2016 så var jag med och spelade mot Qatar.

– När jag sedan tog steget ner till division 1 så blev mina chanser att vara med i landslaget lite mindre, men kanske det kan ändras nu när jag är tillbaka i Superettan – vi får se vad som händer med det.

Tack för pratstunden och lycka till i GAIS.

– Tack så hemskt mycket. Jag är både väldigt glad och stolt över att få spela i GAIS under den kommande säsongen och kan lova att jag kommer att göra allt för att bidra till klubbens framgång.