32-aliev

Alibek Aliev klar för GAIS

Alibek Aliev vänder hem till GAIS igen. Den 20-åriga anfallaren lånades ut till Grönsvart under fjolårets höstsäsong och nu står det klart att han förstärker laget till seriestarten.

Aliev, som föddes i Ryssland men som flyttade till Sverige som sexåring, kommer närmast från storlaget CSKA Moskva. Han är sedan tidigare välbekant med klubben då han representerade Grönsvart vid åtta tillfällen (tre starter) under höstsäsongen 2016. Den 189 centimeter långa anfallaren gjorde ett fint intryck och två av hans totalt sex avslut i Superettan hamnade i nätet. Debutmålet i Superettan kom i storsegern mot Ängelholm (5-1) och mot topplaget Halmstad blev han stor matchhjälte när han i matchens slutskede stänkte dit det avgörande 2-1-målet. Aliev bidrog även till att säkra cupspelet för GAIS då han gjorde sitt första mål för klubben i kvalmatchen mot Östers IF.

A-lagsdebuten i CSKA (som ligger på en andraplats i ligan) har dock fått vänta. Den inflyttade västgöten, som i sina ungdomsdagar representerade Vänersborgs FK och IF Elfsborg och ses som en stor talang, har också varit utlånad till finska FF Jaro.

GAIS sportchef Patrik Ingelsten säger så här om det senaste tillskottet till truppen:

– Utifrån Alibeks starka avtryck i klubben under hösten så känns det roligt på alla sätt att vi kunde få detta att gå i lås. Jag vet att han blev mycket uppskattad av lagkamraterna under förra säsongen både på och vid sidan av planen. Som alla supportrar säkert redan känner till är det ju en hårt arbetande anfallare och en riktigt bra avslutare. Dessutom ville han verkligen tillbaka till GAIS och det var han ju tydlig med under sin tidigare sejour i klubben, så här kan man verkligen säga att alla parter är nöjda

Övergången till GAIS sker, precis som i höstas, som ett lån som sträcker sig Över hela säsongen 2017. Alibek blir därmed klubbens andra anfallsvärvning på kort tid inför den kommande säsongen. Nyligen stod det ju klart att unge Ajdin Zeljkovic ansluter GAIS från Gunnilse. Det kommer att råda hård konkurrens om forwardsplatserna i laget då Alibek och Ajdin som bekant kommer att få tampas om startplatserna med Dardan Rexhepi och Luka Mijaljevic.

Grönsvarts tränare Benjamin Westman låter uppenbart glad när GAIS.se får tag på honom efter dagens upptaktsträff för Superettan. Han säger så här om det senaste tillskottet till truppen:

– Jag är jäkligt nöjd med att vi fick till detta  Alibek är en kanonkille och kommer att vara en riktig injektion i truppen och laget. Vi såg ju förra året hur han bidrag med sin styrka och sin oräddhet. Han kommer hit i fin form och kan vara aktuell för spel per omgående. Dessutom är han klar för hela säsongen så allt känns riktigt bra.

Återkomsten i GAIS kan bli redan i premiärmatchen mot Norrby den 2:a april med matchstart 17.00. Ett stort bortafölje väntar och räkna med att Aliev är sugen på att bli matchhjälte igen framför kanske upp emot 1000-talet gaisare. Enklaste vägen till Borås dit går givetvis via buss med någon av klubbens supporterföreningar – se till att boka din plats redan idag, och var med och invadera Borås!