Alexander-Leksell-4a

Alexander Leksell lämnar GAIS

Mittbacken Alexander Leksell lämnar GAIS för att starta om karriären efter en skadefylld period.

U-landslagsmeriterade mittbacken Alexander Leksell kom till GAIS inför säsongen 2017 och fick snart möjlighet att visa på sina kvaliteter på planen. Redan på försäsongen visade han fina takter och kom med i matchprotokollet genom att knoppa in hörnor från Johan Svahn (bilden är från Alexanders första mål i träningsmatchen mot Tvååker 2017).

När han sedan fick chansen i serien, först som ytterback och sedan som central mittback i en trebackslinje med Nyström och Old, så blommade han ut och såg ut som Grönsvarts mest lovande spelare.

Men tyvärr skulle skador komma emellan och han kom att missa det mesta av höstsäsongen. Under våren 2018 var det fortsatt rehab som gällde och vid flera tillfällen puttades tidpunkten för hans återkomst framåt. När han väl var tillbaka i fullgott skick var konkurrensen stenhård och det blev bara tre framträdanden under 2018. Nu kommer han att söka sig vidare för att få mer regelbunden speltid än vad som varit fallet i år.

GAIS tränare Bosko Orovic kommenterar:

– Jag har pratat mycket med Alexander om 2019 och det har absolut varit en möjlighet att vi skulle förlänga. Men vi är också helt överens om att det han behöver mest av allt nu för att komma tillbaka efter sin skada och sitt matchuppehåll är att spela 90 minuter vecka ut och vecka in. Det kan vi inte garantera i GAIS och efter vi hade vänt och vridit på alternativen så var vi överens om att det är bättre att söka en klubb där han kan vara en stöttepelare i laget.

– Alexander är en superproffsig kille som under hela sin rehab har varit närvarande kring laget, hjälp till som materialare och sett till att köra stenhårt med det han kunnat. Det var nästan så ett tag att han höll på att bli för ”biffig” så vi fick säga till honom att prioritera om lite i träningen. Vi skiljs åt nu utan några ”hard feelings” och får han bara spela regelbundet så är jag övertygad om att han kan starta om karriären och snart vara tillbaka på elitnivå igen.

Totalt blev det 14 matcher för Alexander under denna vändan i klubben. GAIS säger lycka till med nästa steg i karriären och välkommen tillbaka