leksell

Alexander Leksell klar för GAIS

U-landslagsmeriterade mittbacken Alexander Leksell är klar för GAIS. ”Vi har haft koll på honom länge”, kommenterar Benjamin Westman. Foto: ifkgoteborg.se

Alexander kommer närmast från IFK Göteborg ungdomsverksamhet men har gjort tre A-lagsmatcher i klubben, varav en av dessa var i Allsvenskan. Den 19-årige backen spelade också hela matchen när IFK besegrade Llandudno Town på bortaplan i första kvalrundan till Europa League i somras. Han har under sina tre år i Kamratföreningen också varit med att vinna SM-guld för U19-lag – dessutom som kapten för laget. Den lovande försvarstalangen och göteborgssonen, som nästa år gör sin första säsong som senior, har dock Tuve IF som moderklubb.

Leksell var också, precis som GAIS målvakt Jesper Johansson, med i Sveriges OS-trupp som reserv. Precis som i fallet med Jesper blev det dock ingen speltid i de tre matcher som laget spelade under turneringen.

– Alexander är en mycket lovande spelare som blir ett riktigt fint tillskott till vår trupp, säger tränare Benjamin Westman. Vi har såklart haft koll på Alexander ett bra tag och jag personligen känner ju väl till honom från U-lagsverksamheten. Det är en spelskicklig och positionssäker back som ansluter klubben och hans snabbhet och rejäla spelstil gör honom väldigt svår att vinna dueller mot.

– Han kommer till GAIS för att konkurrera om en starttröja och det här är en kille som vill ha speltid i A-laget. Vi är glada för att GAIS vann kampen om hans underskrift och det kommer att bli väldigt spännande att följa hans utveckling framöver.

Huvudpersonen Leksell säger själv så här om att nu ha gjort klart med GAIS:

– Det känns toppen att det är klart nu och GAIS känns som det bästa valet för mig. Jag har fått ett proffsigt och bra intryck av klubben och efter att ha träffat Benjamin och pratat om hur laget spelar så känns det lockande att starta den nya säsongen. Jag tror också att Superettan kan passa mig i ett skede där jag verkligen är ute efter speltid på seniornivå.

Kontraktet är skrivet över två år. Välkommen till GAIS, Alexander.