trupp_cirkel

Aktuellt kring a-laget

En efterlängtad uppdatering kommer här om läget kring GAIS arbete med att bygga GAIS a-lag 2016. Flera provspelare har testats och värderats och vi har medvetet valt att hålla lite på kommunikationen av olika skäl.

Som sportchef Fredrik Mohlin meddelade på Upptaktsträffen hade GAIS intentionen just då att stärka truppen med ytterligare en innermittfältare och en anfallare. Sedan dess har Craig Henderson tillkommit och med största sannolikhet kommer det tillskott inom kort även på anfallssidan. Vi har också en förhoppning om att knyta till oss en av provspelarna.

Osita Henry Chikere
Chikere provtränade med GAIS i fem dagar. GAIS valde här att inte skriva något avtal med spelaren. Han gjorde bra ifrån sig men GAIS söker efter en spelare med andra egenskaper att komplettera truppen med.

August ”Agge” Gustafsson Lohaprasert
Agges egenskaper på plan bedöms som mycket goda men GAIS anser här att vi redan har spelare med samma egenskaper i befintlig spelartrupp. Agge är en fantastiskt bra kille även vid sidan av plan, men i dagsläget har GAIS valt att inte erbjuda spelaren något avtal.

Julian Stahler
Julian gjorde också ett intressant provspel under några dagar och är helt klart spännande. GAIS tycker dock att han inte riktigt är redo i dagsläget för att konkurrera om en plats i en slagkraftig superettatrupp. Inget avtal erbjuds heller till Julian.

Renny Smith
Renny har avslutat ett bra genomfört provspel och GAIS har inlett förhandlingar med Burnley FC om det lån som inledningsvis var planerat. GAIS söker här en ettårig ekonomisk fördelaktig lösning på lån. Men då andra klubbar också har fått upp ögonen för spelaren drar förhandlingarna ut på tiden. GAIS vill att Renny spelar i grönsvart 2016.
Uppflyttning av akademispelare
Förhandlingar med de klubbar som är moderklubbar eller klubbar som delvis har utbildat spelarna Pascal Olsson, Tobias Johansson och Felix Kasper pågår. I något eller flera fall är det så pass kraftigt utbildningsbidrag att det helt enkelt inte är möjligt att betala de summorna. GAIS arbetar här vidare med alternativa ekonomiska upplägg.

Sjukstugan
Dan Keats skada bedöms vara så pass lindrig av sjukvårdsteamet att spel till helgen är aktuellt. Likaså är det för James Sinclair som med största sannolikhet är disponibel på lördag. Även Shkelqim Krasniqi är åter i full träning och tillgänglig för spel.

Liam Davies har ca tio dagars rehab kvar av den baksida som bråkar efter en tung träningsperiod. Johan Lundgrens knäskada kräver 4-6 veckors rehab innan full träning.


Nyförvärv

Craig Henderson
Craig gör sitt första pass för GAIS nu på torsdag kl 10.00 på Härlanda Park. Han kommer däremot inte vara spelklar till matchen nu på lördag men förhoppningsvis till matchen mot BK Forward den 5 mars. Här är det handläggningstiderna hos Migrationsverkets som spelar roll för att få till det arbetstillstånd som krävs för matchspel.