123s

Aktuellt arbete kring GAIS A-trupp

GAIS är inne i en intensiv period där klubben just nu försöker forma en så slagkraftig trupp som möjligt inför 2016, utefter möjligheterna.

Flera av fjolårets spelare, som ej har kontrakt 2016, förs i nuläget en öppen dialog med.

På grund av inplanerad semester i fjolårstruppen har det inte getts tillräckliga förutsättningar förrän nu att komma till konkreta beslut.

GAIS behöver få in nya spelare och detta innebär rent ekonomiskt att många spelare ur fjolårstruppen inte kommer erbjudas nytt kontrakt för 2016. Det bör också noteras att de flesta spelare som eventuellt erbjuds bättre ekonomiska kontrakt i andra klubbar än de haft i GAIS, gärna tar sig an dessa. Så är det i Bosmans värld och detta är ett agerande som också föreningen måste tänka på. Allt måste ses över när kontrakt går ut, vilket spelare gör och det måste även föreningen göra.

Tidigare meddelade GAIS att Björn Andersson kontrakteras som ett halvtidsproffs. En smart lösning då Björn fortsatt besitter bra kvaliteter på plan men också mycket goda egenskaper i gruppen och som en förebild på träningar med ökad kvalitet som resultat. Detta beslut blir då per automatik en faktor när klubben skall ta beslut kring andra spelare.

På målvaktssidan står GAIS i nuläget utan kontrakterad målvakt. Samtal har förts med befintliga, men också med flertalet andra intressanta namn som nyligen dykt upp som aktuella nyförvärv. Här är det många aspekter att ta hänsyn till.

Sannolikt kommer det att bli vissa spelare som provtränar under början av januari och det kan gälla såväl målvakt som mittfältare. Att behålla spelare där det ekonomiskt blir svårlöst och/eller spelare som bedöms få begränsad speltid är svårt och inte heller rätt av GAIS.

Joel Anell har ett pågående rehabarbete framför sig. Han har kontrakt med GAIS 2016 och förhoppningen är att han efter sommaren skall vara tillbaka i gott slag, men givetvis finns det en del risker på vägen dit.

Angående våra riktigt unga spelare så räknar vi med att flytta upp minst två av våra U19-spelare. Dessutom har vi redan gjort klart med Krasniqi för 2016 och det kan bli ytterligare någon. Utöver dessa spelare från vår akademi, så kommer några ytterligare nyförvärv att presenteras framöver.

Gällande våra två unga sydafrikanska spelare Pule Maraisane och Luther Singh, så har dessa kontrakt även över 2016.

Arbetet med att forma truppen jobbas löpande med i A-truppens fotbollskommitté och omfattar en helhetsbild som främst berör ekonomiska förutsättningar i förhållande till sportsliga kvaliteter och gruppdynamik. Hade de ekonomiska resurserna varit ännu större, så hade detta arbetet varit något enklare.
Men nu, framåt mot ett mycket spännande och intressant 2016.

Vi önskar alla gaisare ett riktigt framgångsrikt 2016 såväl på plan som på läktarna!

Vi ses på Gamla Ullevi. /GAIS