Ajdin-1

Ajdin Zeljkovic klar för GAIS

Gunnilses målspruta Ajdin Zeljkovic är klar för GAIS och han förstärker därmed den grönsvarta offensiven under kommande säsong.

Ajdin har varit en av spelarna i Gunnilses framgångsrika 97-lag, med bland annat ett SM-silver i bagaget, och han debuterade i A-laget redan som 15-åring. Under första året blev det bara en match men som den målskytt han är så gjorde han såklart sitt första mål för klubben i seniorsammanhang. Därefter har det blivit ytterligare tre säsongen i GIS och han har då mäktat med hela 37 mål på 67 matcher för klubben.

GAIS.se fångade in Benjamin Westman på väg till U21-derbyt mot ÖIS och han säger så här om senaste tillskottet i truppen:

– Ajdin är en hårt jobbande talang som under sitt provspel visade att han håller fint på en högre nivå än den han spelat på hittills. Han kommer ju från en av de bästa ungdomskullarna som vi haft i Göteborgsområdet och det var bara en tidsfråga innan han skulle söka sig till en högre nivå än division 2. Nu fick vi chansen att knyta honom till oss och det känns som ett spännande tillskott.

– Jag ser honom framför allt som anfallare men han kan också spela på kanterna så han kommer att vara med och konkurrera på flera positioner. Han fick ju chansen i andra halvlek mot LSK i lördags och gjorde ett bra jobb. Då såg man ju direkt att han inte är rädd för att göra sig spelbar och att han fixar att ta emot bollen, hålla i den och att det är svårt för motståndaren att komma åt honom. Han gjorde ett bra jobb utan boll också och hugger direkt när läge uppstår.

– Det är en spännande spelare med ett unikt bra målfacit från tiden i Gunnilse och att han har lokal anknytning gör ju inte saken sämre. Han är uppträder utan respekt för motståndare med mer rutin och är alltid villig att gå på avslut. Den typen av spelare är alltid intressant att ha i truppen och han kan bli något av en joker i år. Han ska faktiskt spela med U21-laget idag och det ska bli jättekul att se mer av honom.

Flytten till GAIS innebär också att Ajdin följer i vännen Adnan Marics fotspår. Adnan flyttade ju från Gunnilse till Makrillarna inför säsongen 2013, då bara 15 år gammal, men lämnade redan efter ett år för att fortsätta karriär i Premier League-laget Swansea. En annan av Ajdins tidigare lagkamrater är Tesfaldet Tekie som 2013 lämnade Gunnilse för landets bästa kamratförening, IFK Norrköping, och som sedan har lyckats ta en plats på mittfältet hos förra årets vinnare av Lilla Silvret.

Nu är det Ajdin Zeljkovics tur att söka lyckan på högre nivå. Kontraktet är skrivet på två år med option för GAIS om ytterligare ett år. Välkommen till GAIS Ajdin, vi är många som hoppas att ditt målsnitt håller i sig.

Fotocredd: VN.se