aiden_harvey

Aiden Harvey tar steget upp i a-laget

För sex år sedan kom Australienfödde Aiden Harvey till Sverige och föräldrarna bosatte sig då i Västerås. Fyra år senare lockade Göteborg  över familjen och Aiden hamnade i grönsvart. Aiden som är 19 år har gjort sina två senaste säsonger som fotbollsspelare i GAIS U19-lag. Nu tar han livet upp i a-laget efter att ha spelat till sig ett treårskontrakt.

Gratulerar Aiden till ditt kontrakt med GAIS, hur känns detta?

-Jag är sjukt glad och stolt. Målet sen jag kom hit har varit att en dag tillhöra a-laget. Att få kontrakt överhuvudtaget är stort och ett treårigt visar verkligen på ett förtroende från klubben, det underlättar för mig som spelare, säger Aiden.

Aiden som spelat U21-matcher, en träningsmatch och gjort flertalet träningar med a-laget under fjolåret ser fram emot nästa säsong.

-Den kommande säsongen kommer att vara otroligt rolig, spännande och lärorik. Jag hoppas också på speltid i år. Jag vill bara fortsätta att utvecklas och lära mig. Med den truppen och ledare vi har i år har man all möjlighet för att göra det, säger Aiden.

Bosko Orovic är nöjd med att vi fyller på i a-truppen med spelare från den egna akademin och berättar om Aidens kvaliteter:

-Det är en väldigt snabb och hårt jobbande wing back/ytter som alltid ger 100%. Aiden var med oss under sex veckor i slutet av förra säsongen och visade upp tillräckligt för att spela till sig ett kontrakt.

Känns det bra att akademin levererar ytterligare en spelare in i a-laget utöver tidigare klara Emin Grozdanic?

-Akademin håller vi på att bygga upp nu till något som är på riktigt att räkna med. De tränare som finns i akademin just nu är väldigt måna om sina lag och klubben i stort, och då blir det resultat. Aiden är ett kvitto på att vi är på rätt väg.

Kenneth Gustafsson som ansvarar för P15-U19 i akademin och som samtidigt är chefstränare för U19 talar varmt om Aiden.

-Jag har jobbat med Aiden i två år och han är väldigt enkel att arbeta med. Går alltid i främsta ledet både på och vid sidan av planen i sin inställning för att utveckla både sig själv och laget. Han jobbar 100% och är mycket lojal mot laget. 

-Nu börjar ett nytt kapitel för honom och han behöver givetvis utveckla sina starka sidor ytterligare samt slipa på teknik och värdering av situationer på planen. Med sin inställning och den fina miljön i a-laget med både tränare och lagkamrater finns alla möjligheter att vi får se honom i tävlingsmatch redan i år, säger Kenneth.