Aiden-Harvey-1

Aiden Harvey lånas ut till Utsiktens BK

GAIS snabbe kantspringare Aiden Harvey lånas ut till Utsiktens BK för att få mer speltid.

Grönsvarta talangen Aiden Harvey var ny i GAIS A-trupp inför säsongen 2018 och under våren fick han göra en succéfylld debut i seniorsammanhang. Totalt sett blev det tre framträdanden under våren och den kvicke yttern kom med i matchprotokollet vid två tillfällen, båda var målgivande passningar till Jesper Westermark – först hemma mot Degerfors och därefter i bortamötet med Varberg.

För att främja Aidens utveckling kommer han tills vidare att lånas ut till Utsikten och GAIS tränare Bosko Orovic kommenterar så här:

– Jag tror väldigt mycket på Aiden, han har ett steg som kan bli av internationellt snitt och han visade under våren att han redan är nära vår startelva. Men i den åldern som Aiden är i nu så måste en del av hans utveckling vara regelbunden speltid i seniorsammanhang. I dagsläget kan vi i GAIS inte garantera det och därför tror vi att detta är ett bra drag för alla inblandade.

– Precis som när Ajdin Zeljkovic lånades ut till Ljungskile och Filip Trajanovski till Oddevold så handlar det om korttidslån vilket gör att han kan komma tillbaka till oss på kort varsel. I Ajdins fall så såg vi ju tämligen omgående vad det gjorde med hans form och självförtroende och när han kom tillbaka så konkurrerade han direkt om en startplats.

– Jag tror och hoppas att även Aiden kan få en positiv boost av att spela och ta större ansvar än vad vi kan erbjuda just nu. Det blir spännande att följa hans utveckling för detta är helt klart en talang som ingår i våra planer för framtiden.

Aiden Harvey är spelklar för Utsikten när höstsäsongen i Söderettan drar igång igen i augusti.