razak_gais

Abdul Razak är redo för GAIS

På lördag ansluter en mycket intressant spelare till GAIS. Abdul Razak, 23 år ung mittfältare, plockades 2011 upp som 19-åring i Manchester Citys a-trupp ur akademin av den dåvarande managern Roberto Mancini. Efter en längre tids arbete har GAIS bjudit över spelaren från England där ett färdigupprättat och överenskommet kontrakt finns klart om båda parter trivs med varandra. 

Razak har representerat Manchester City vid ett tiotal tillfällen men har också under kontraktstiden varit utlånad till och representerat lag så som Charlton Athletic, Portsmouth och Brighton.

razak_coi_gaisEfter att kontraktet med Manchester City löpte ut har Razak representerat först Anzhi i ryska högstaligan, OFI Crete i grekiska högstaligan och nu senast Doncaster Rovers på ett korttidslån. Razak har också fem landskamper för sitt Elfenbenskusten på meritlistan.

Den uppmärksamme kanske också har noterat att Abdul Razak kort var på besök hos Dalkurd FF tidigare i år, men Dalkurd lyckades inte fånga spelarens intresse.

– Det är en spelare med en gedigen meritlista och utbildning som vi tittat på en längre tid men vill träffa och se nu på lördag, säger sportchef Fredrik Mohlin.

– Som spelare är han en hårt jobbande box till box-spelare med en mycket god speluppfattning, fortsätter Fredrik.

Abdul Razak har meddelat att han vill till en klubb med ambitioner för att hjälpa denna och sig själv framåt och uppåt. Förhoppningen är att Razak är en vilande kraft likt vår förening.

Lördagens träning är på Gaisgården kl 10.00 om inte vädret förändras drastiskt.