Matchreferat Svenska Cupen


GIF Sundsvall 2
(0)
-
-
3
(1)
GAIS
GIF SundsvallLogo
Torsdagen den 12 maj 2011 kl. 19:00

Plats

Jämtkraft Arena 

Publik

2549

Domare

Niklas Abrahamsson (Sollefteå) 

Målen

0-1(37 min)Självmål
1-1(57 min)GIF Sundsvall
2-1(64 min)GIF Sundsvall
2-2(80 min)Självmål
2-3(108 min)Johan Mårtensson(ass. Amadaiya Rennie)

Vinst efter förlängning mot Giffarna

Det var hemmalaget som började bäst, men efterhand så jobbade sig Grönsvart in i matchen och tog över. Razak Omotoyossi hade ett friläge och snart kom ett ledningsmål, och det var det samma man som låg bakom det! då Razak slog ett inspel mot Amadaiya Rennie bollen stöttes in i mål av Rennie och backen som hade som uppgift att markerade honom.  Efter målet så fick GAIS energi och var det bättre laget och låg på för mer mål.

 

I andra halvlek ändrade matchen karaktär och Giffarna kunde efter cirka timmen spelad göra både en kvittering och ett ledningsmål. Första målet gjorde Sundsvall på en djupledsboll efter en spelvändning och det andra var ett skott från en position utanför straffområdet. I andra halvlek var Giffarna det bättre laget men GAIS lyckades kvittera på en situation som liknade den från första målet. Denna gången var det Mervan Celik som kommit in som slog in en boll från kanten som en försvarare förpassade in i egen bur.

 

Innan match snackades det om att Romario Sipiao skulle göra comeback, vilket han också gjorde då han blev inbytt i den 72:a minuten. Det kommer att bli allt bättre för vår brasse nu när han dels är skadefri och nu får mer speltid. Romario hade ett mål inne som dock blev bortblåst för offside.

Avbytaren Johan Mårtensson kom in i andra halvlek och bidrog till att GAIS kunde avgöra matchen i den andra förlängingskvarten. Det var "Mårten" som gav Atleterna ledningen med 3-2 i den 108:e minuten. Efter en kort hörna kom Rennie ner till kortlinjen och spelade snett bakåt. Där kom Mårtensson och drog in bollen i nät via en motspelares knä! Resultatet stod sig sedan matchen ut.

Av: Jan-Roger Karlsson
Skapad: 12 maj - 2011

Laguppställning

Startuppställning:

Avbytare:

= Utvisning, = Varning

Kommentera