Matchreferat Allsvenskan


GAIS0-0BK Häcken 
LogoBK Häcken
Lördagen den 31 mars 2012 kl. 16:00

Plats

Gamla Ullevi 

Publik

9561

Domare

Marcus Strömbergsson (Gävle) 

Målen

Inga målskyttar

Oavgjort i premiären

 

Årets inledande match mot Häcken BK slutade mållöst och oavgjort efter ett stenhårt derby. Nästan 10 000 åskådare fick följa en händelserik uppgörelse i vårsolen på Gamla Ullevi.

Stämningen var på topp när lagen klev in på Ullevi och beskedet att Mervan Celik blivit klar för grönsvart i transferperiodens slutskede gjorde knappast en negativ inverkan på läktartrycket .
Planen såg helt perfekt ut och vårsolen värmde den förväntansfulla publiken. Nu skulle det äntligen bli fotboll.

Gaistruppen var något förändrad sedan genrepet mot IFK Norrköping och anfallet liknade fjolårets med Eric Bassombeng och Wanderson på topp uppbackade av Celik, Ayarna, Romario och nyförvärvet Jakob Olsson.  Backlinjen saknade naturligtvis skadade Fredrik Lundgren men såg ut som väntat med Gustafsson, Johansson, Angus och Ekunde.

Matchens inledning var förhållandevis jämn med ivrigt spel från båda hållen. Gais eldade på med flera försök längs kanterna där Celik och Bassombeng fick springa mycket. GAIS höll inledningsvis hyggligt tryck, men det var Häcken som hade halvlekens absoluts vassaste chans. Efter en misslyckad rensning från Gaisförsvaret sköt Björn Anklev i vänsterstolpen och nu tryckte bortalaget på. Anfallen blev fler och man var på snabba fötter mycket nära till frilägen mot ett något vacklande Gaisförsvar. Offsideavblåsningar räddade GAIS vid ett antal farliga anfall.
Trots några Gaishörnor och omställningar var det Häcken som dominerade den första halvleken. Man passade smart och hittade öppningar i mittfältet.

Den andra halvleken inleddes jämt. Gais fortsatte med mycket kantspel och Bassombeng visade sig pigg i djupled utan att springa offside. De grönsvarta avsluten blev nu allt fler.

I 57:e minuten gjorde GAIS två byten där man ersatte Romario med Gustafsson på mittfältet och offensivt bytte Olsson mot debuterande Peter Ijeh.

GAIS kommer tydligt in mer i matchen under den andra halvleken och passningsspelet fungerar stundtals riktigt bra. Problemet med avsluten kvarstår dock och här blir man något ivriga.

Häcken har återigen flera farliga chanser men inte heller hisingslaget lyckas näta och mot ett allt mer övertygande Gais som tryckte på för ett segermål i slutet av den andra halvleken.

Gaisarna kämpade hårt och dominerade mot slutet med en hög press men man lyckades inte få in bollen i avslutningarna. Bästa chansen var antagligen en nick från Erik Johansson som räddades på mållinjen i matchens avslutning.
Calum Angus utsågs välförtjänt till matchens lirare i GAIS efter ett hårt arbete i försvaret.

Petter Kostman

Av: Bengt Forsman
Skapad: 31 mars - 2012

Laguppställning

Startuppställning:

Avbytare:

= Utvisning, = Varning

Statistik från matchen

Tabellen


Seriefakta Allsvenskan - 2012

Kommentera